JPF: O medvjedima i ljudima (VIDEO)

UŽICE – Narodno pozorište Sarajevo sa predstavom „O medvjedima i ljudima“, u režiji Saše Anočića, nastupilo je druge večeri na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu.

Reditelj Saša Anočić preminuo je u 52. godini u Zagrebu.

Glumica Mediha Musliović kaže da se Anočić nalazi svuda u predstavi, njegov život, strahovi, dileme, pa i tragedije.

„Svi likovi u ovoj predstavi su ljudi koji su bili u njegovom životu. On ih je posmatrao, gledao i doživljavao. Neki su mu bili veoma bliski i zbog njih je odlučio da napiše ovaj tekst i da radi predstavu“, rekla je Musliovićeva.

Glumci ističu da su na probama imali slobodu da koriguju svoje likove.

„Razgovarali smo o tome kako je ovo priča o malim ljudima i velikim problemima, pa sam razmišljala šta je to veliki problem za naše likove. Predložila sam da se u prvoj sceni pojavi bračni par koji ne može da ima decu i da na terasi imaju ptice koje će njima biti kao deca. Saša je rekao da je to zanimljivo, pa je sutradan doneo novu scenu sa kojom smo zaokružili naše likove“, objašnjava glumica Merima Lepić Redžepović.

Glumac Aleksandar Seksan ističe da prvi put igra lika koji priča sa nevidljivim likom.

„Imao sam milion pitanja i s obzirom da se glumac našao ispred mene, samo ovog puta u ulozi reditelja, očekivao sam konkretnije odgovore, dok je on često umeo da mi kaže da se ne zamaram mnogo tim stvarima. Iskreno, bilo mi je još više konfuzno“, rekao je Seksan.

Glumica Minka Muftić kaže da se u predstavi postavlja pitanje da li je sve ovo realnost ili ipak iluzija.

Nerman Mahmutović glumi Svebora.

„Mom liku je sve dozvoljeno. Imao je tu dijagnozu, ali moj problem je bio što je morao da ima karakter, pa smo se složili na kraju da će on biti dobar čovek“, kaže Mahmutović.

Nevidljivi lik dečaka Zlatana koji na kraju predstave postaje vidljiv glumi Isa Seksan.

„On je vidljiv, ali u situacijama u kojima se svađa on je nevidljiv. Mislim da tako treba da se ponašamo u realnim situacijama, u svađama da budemo nevidljivi, a kada se ne prepiremo da budemo prisutni“, objašnjava mladi glumac.

Sledeća predstava igra se u ponedeljak i to „Putujuće pozorište Šopalović“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta Beograd, u režiji Jagoša Markovića.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.