Stamatović traži hitnu smenu Zorane Mihajlović (VIDEO)

ZLATIBOR- Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović apelovao je na premijera Aleksandra Vučića da hitno smeni ministarku građevinarstva Zoranu Mihajlović ,koja je ,po njegovim rečima,blokirala izgradnju gondole na Zlatiboru zbog ličnih interesa.

“Zorana Mihajlović je vođa antisrpskog i antiruskog lobija u Srbiji čiji je zadatak da zemlju i prirodne resusrse prenese na strance .Mi joj poručujemo da sa Zlatiborcima ne može izaći na kraj i da neće moći da zaustave izgradnju gondole.Zorana Mihajlović će biti prvi ministar u Vladi Aleksandra Vučića koji će biti uhapšen”,izjavio je Milan Stamatović na današnjoj konferenciji za medije.

Povodom optužbi ministrke građevinarstva Zorane Mihajlović da je Milan Stamatović zaštitnik kriminala,zbog čega je “Zlatibor žrtva uništavanja,nerada,kriminala i samovolje lokalnih šerifa”,te da je “krajnje vreme da Stamatović položi račune pred pravosnažnim organima”,Stamatović najavljuje privatnu tužbu protiv Mihajlovićeve zbog klevete.

“Ko je prao nečiji novac i ko je štitio kriminalce je pitanje za gospodu iz nenarodne Vlade u Beogradu,a posebno za ministarku Zoranu Mihajlović.Tvrdnjom da na Zlatiboru caruje “organizovani kriminal” i da će ona to sprečiti formiranjem Parka prirode Vučićev režim se potpuno razotkrio.Posle ovog nema nazad.Mi idemo napred i izgradićemo svoju gondolu i sačuvati našu zemlju”,poručio je Stamatović.

Stamatović je izjavio i da ga je “Zorana Mihajlović već osudila”.

“Presudila mi je unapred u Vladi Srbije,vršeći sa pozicije sile pritisak na nadležne organe da mi sude i da me uhapse,jer se ona tome nada jer joj smetam”,rekao je Stamatović.

Komentarišući navode o nelegalnoj gradnji na Zlatiboru Stamatović je rekao da je Zakonom o ozakonjenju objekata data mogućnost svima da gotovo sve izgrađeno se legalizuje,pa i oni objekti koje je kao primer ministarka Mihajlović navela na konferenciji za medije.

“Predsednik opštine ne izdaje nikakve građevinske dozvole i to nije njegov posao.Opštinska inspekcija odradila je svoj posao i naložila rušenje pojedinih objekata kojima je Zakonom o ozakonjenju pružena mogućnost legalizacije.Zahtevali smo od ministarke Mihajlović da nam pošalje u ispomoć republičke inspektore u ispomoć ,što nikad nije učinila”,rekao je Stamatović.

Direktorka JP “Gold gonola Zlatibor” Bojana Božanić izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare da je podneta sva potrebna  dokumentacija i kompletna planska dokumentacija za izgradnju gondole i da ne postoje nikakve prepreke da Ministarstvo građevinarstva izda građevinsku dozvolu za izgradnju panoramske gondole na Zlatiboru.

 

 

You may also like...