Janjušević: Slobodna zona otvara nova radna mesta u Priboju

PRIBOJ-U Slobodnoj zoni Priboj danas rade 434 radnika u kompanijama iz Španije, Turske, Švedske, Holandije, kao i nekoliko domaćih. Kompanije konstantno šire proizvodnju, povećavaju broj zaposlenih i Slobodna zona Priboj je jedna od najbrže rastućih industrijskih zona u Zapadnoj Srbiji,izjavio je narodni poslanik Krsto Janjušević.

“ Pre manje od četiri godine, na 27 hektara imali smo devastirano područje bez adekvatne pristupne saobraćajnice, sa minimumom privrednih aktivnosti i nekoliko desetina radnika. Tada se, na inicijativu Aleksandra Vučića i uz snažnu podršku njegovog tima, krenulo u formiranje i infrastrukturno opremanje Slobodne industrijske zone, što je u mnogim krugovima žestoko osporavano i potcenjivano. Rezultat te vizije i napornog rada je to da je Priboj danas lider u privlačenju investicija u oblasti idustrijske proizvodnje u Zlatiborskom okrugu i da su susedne opštine zainteresovane da primene sličan model“,ističe Janjušević.

Krsto Janjušević
  • Koliko se ulaže u turističke kapacitete i koliko razvoj ove privredne grane može da doprinese razvoju?
  • Zapadna Srbija i Zlatiborski okrug imaju ogroman turistički potencijal, koji Vlada Srbije prepoznaje i podržava nizom važnih projekata. Istakao bih nastavak radova na Koridoru 11 u delu Preljina-Požega, dužine 30,9 kilometara i vrednosti 450 miliona evra, koje je nedavno otvorio predsednik Vučić. Koridor 11 turistima će dodatno približiti lepote Tare, Zlatibora, Zlatara, Pribojske banje, i privrednike usmeriti da dodatno investiraju u turističke kapacitete ovog dela Srbije. Istakao bih značajnu investiciju u Pribojsku banju, koja će u narednim godinama biti jedna od najlepših banja u Srbiji, kao i uspešnu privatizaciju hotela „Bić“, gde se očekuje investicija od 1,7 miliona evra.
  • Da li postoje najave novih ulaganja?
  • Na pragu smo velike nemačke investicije u oblasti automobilske industrije u Priboju. Tim predsednika Srbije aktivno radi na ovom projektu i veliki sam optimista da će biti realizovan, što bi značilo novih 300 radnih mesta za Pribojce. Posebno sam srećan jer je jedna od najboljih domaćih kompanija „Inmold“ iz Požege započela poslovanje u Priboju. Radujemo se ogromnoj investiciji, novim radnim mestima i primeni dualnog obrazovanja.

Izvor: SNS Informator

You may also like...