Izložba radova nastalih na 19.koloniji u Zlakusi (video)

UŽICE-U Gradskoj galeriji u Užicu sinoć je otvorena izložba radova nastalih na  19.Međunarodnoj koloniji umetničke keramike u Zlakusi.

 

Na ovogodišnjoj koloniji učestvovalo je 13 umetnika Turske,Španije,Egipta,Meksika,Rusije,Finske,Francuske,Azerbejdžana i Srbije,koji su izrađivali umetničke predmete od keramike na tradicionalan način,jedinstven u svetu.

“Umetnici imaju obavezu da naprave jednu posudu od gline,zidanjem i građenjem na tradicionalan način,ali u svom dizajnu.Ostale radove rade po svom nahođenju,kako bi nešto svoje iz zemalja iz kojih potiču uneli u radove koji nastaju na koloniji”,kaže autorka projekta Keramika Zlakusa Sofija Bunardžić.

Za proteklih 19 godina ka koloniji je učestvovalo 310 umetnika iz 28 zemalja.

“Svih tih godina nastalo je preko hiljadu eksponata.Najveći problem je što još nije nađeno rešenje za njihovo skladištenje .Deo eksponata izložen je u Potpećkoj pećini,dok je većina smeštena privremeno u neadekvatnom prostoru u Gradskom kulturnom centru.Do sada sem obećanja svih lokalnih vlasti ,ništa nije urađeno da se ovaj problem trajno reši “,ističe Bunardžićeva.

Užičani će radove nastale na ovogodišnjoj koloniji moći da pogledaju u Gradskoj galeriji do sredine decembra.

ZooM

 

 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.