Izabrano 18 projekata za uređenje javnih površina

UŽICE – Uz pomoć švajcarske vlade počinje realizacija 18 projekata u Užicu. Više od 800 građana predložilo je ukupno 31 projekat uređenja javnih površina u okviru Užičkog programa lokalnog partnerstva – Udružimo se.

Građani su predložili uređenje javnih površina za najmlađe, rekonstrukciju i uređenje sportskih terena, postavljanje sadržaja za rekreaciju i sport, staza za šetanje, izletišta, mesta za odmor, postavljanje pešačko-zaštitnih ograda, kako u seoskim tako i u gradskoj sredini. Nakon analize prijava, obilaska svih predloženih lokacija, kao i dodatnih konsultacija sa građanima, opredeljenja su sredstva za 18 projekata uređenja javnih površina u ovoj godini.

Foto: S. Jovičić / Politika

„Veoma smo zadovoljni odzivom građana Užica. U narednih par meseci očekujemo da i sve ostale opštine raspišu pozive za građane koji žele da predlože šta smatraju da je njihovim lokalnim samoupravama najpotrebnije, mi smo za to izdvojili ukupan fond od 16,5 miliona dinara. Naš prvobitno dogovor sa opštinama je bio da se sve završi do kraja godine, ali zbog aktuelne epidemiološke situacije moguća su i manja odlaganja“, kaže Branislav Milić, stručnjak na programu švajcarske vlade „Reforma poreza na imovinu“.

Podržaće se projekti u ukupnom iznosu od 13 miliona dinara, a finansiranje je predviđeno iz budžeta grada i programa „Reforma poreza na imovinu”.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.