Intenzivirani radovi na obilaznici

UŽICE – U skladu sa projektom i instrukcijama Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odvijaju se radovi na izgradnji obilaznice oko Užica. Prema informacijama iz kineske kompanije „Power construction corporation of China, Limited“, kojoj su povereni radovi vredni 30 miliona evra, teren je očišćen, izgrađeni su svi pristupni putevi i u toku je postavljanje drugog od ukupno 44 šipa.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prethodno je potvrdilo urbanistički projekat gradnje obilaznice oko Užica, čiji je investitor JP Putevi Srbije. Prema dokumentu koji je izradio Institut za puteve AD Beograd, deonica dužine približno 4.8 kilometara počinje denivelisanom raskrsnicom “Surduk”, na spoju sa Zlatiborskim putem u mestu Surduk. Na kraku petlje Bajina Bašta – Užice projekat predviđa izgradnju galerije, a u zoni same denivelisane raskrsnice primenjena je i kružna raskrsnica.

Odmah pri početku pružanja trase, nakon denivelisane raskrsnice “Surduk” predviđena je izgradnja mosta preko reke Đetinje dužine oko 260 metara. Pred završetak pružanja nove saobraćajnice, predviđena je površinska trokraka raskrsnica na koju je priključen put koji vodi od Užica. Brzina na ovoj deonici projektovana je na 60 kilometara na čas, a gradiće se dve trake širine 3,25 metara. Osim mosta preko reke Đetinje, radi prelaženja preko depresija terena duž trase saobraćajnice predviđeno je sedam mostovskih konstrukcija raspona od 20 do 130 metara.

(izvor i foto: Grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.