Inmold Plast pionir dualnog obrazovanja (VIDEO)

POŽEGA – Kompanija Inmold Plast iz Požege prva je u Srbiji počela pre deset godina da sprovodi program dualnog obrazovanja, a stiglo je i priznanje je od Privredne komore Srbije za inovativnost, društvenu odgovornost i povećanje ugleda regiona.

Začetnik dualnog obrazovanja u Srbiji, kompanija Inmold Plast iz Požege, trenutno obučava osmu generaciju učenika, a obuku je prošao i Dejan Grbić koji je počeo da radi u ovoj firmi pre godinu dana, odmah po završetku srednje Tehničke škole. On kaže da se u školi uči teorija, ali da mnogo više znači praksa u ovoj firmi.

„Oduševio sam se, radio sam sa mašinama dosta toga, a sada sam na montaži alata, to me najviše privlači. Ovo je jako zanimljiv posao i može da se nauči mnogo stvari“, rekao je Grbić.

Direktor kompanije Goran Janković kaže da oko 90 odsto stipendista ostane u ovoj firmi posle završene srednje škole, a već prvi dan su pripremljeni i spremni za rad.

„Deca posle srednje škole već znaju da rade dosta toga. Mi se dogovorimo o uslovima rada za pet minuta. Oni već do tada nauče skoro sve, kako od mene tako i od drugih zaposlenih u ovoj firmi“, objašnjava Janković.

Stipendisti  Inmolda  u najvećem broju su učenici Tehničke škole iz Požege, a pre nego što se zaposle u ovoj kompaniji, oni prolaze i kroz obuku u prostorijama svoje škole kako bi ih što bolje pripremili.

„Prostorija i oprema koje se nalaze u našoj školi su plod saradnje. Kabinet je potpuno opremljen za potrebe proizvodnje. Učenici prolaze određeni vid obuke prema nastavnom planu i programu. Ovako se pripremaju za nastavak proizvodnje“, kaže direktor Tehničke škole Slavko Đokić.

Firma Inmold Plast već skoro deceniju sprovodi program dualnog obrazovanja i zaposlila je preko 50 stipendista, a za svoju inovatinost, ali i povećanje ugleda regiona dobila je i priznanje od Privredne komore Srbije.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.