Danas počinje podnošenje zahteva za podsticaje u poljoprivredi

SRBIJA – Od 1. februara, pa do 31. juna zahteve za podsticaje Upravi za agrarna plaćanja mogu da predaju stočari za krave za uzgoj teladi za tov, za krave dojilje, za tov junadi, jagnjadi, svinja i jaradi.

Podsticaji za kvalitetne priplodne mlečne krave iznose 25.000 dinara po grlu, podsticaji za kvalitetne priplodne tovne krave i bikove 40.000 dinara po grlu, podsticaji za kvalitetne priplodne ovce i ovnove, koze i jarčeve 7.000 dinara po grlu, podsticaji za kvalitetne priplodne krmače i nerastove – 15.000 dinara po grlu. Podsticaji za tov junadi iznose 15.000 dinara po grlu u tovi, jagnjadi i jaradi dve hiljade. za tov svinja hiljadu dinara po grlu, dok podsticaju za krave dojilje iznose 40.000 po grlu.

Podsticaji za krave, za uzgoj teladi za tov su 20.000 po grlu, dok premija za mleko iznosi sedam dinara po litru. Kod biljne proizvodnje osnovni podsticaji su 5.200 dinara po hektaru, a regres za troškove skladištenja u javnim skladištima 40 odsto troškova skladištenja.

Iz agrarnog budžeta za direktna plaćanja, za premije i podsticaje za stočarsku i biljnu proizvodnju u 2021. godini biće izdvojene 24,8 milijarde dinara. Pravo na ovu pomoć iz agrarne kase imaju imaju fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici i pravna lica.

Izvor: GZS

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.