Idem kući care, dosta je bilo

UŽICE – Nikola Otašević se oprostio od aktivnog igranja košarkom a u oproštajnoj utakmici u hali sportova bilo je dosta košarkaških asova.

Nikola Otašević je pred 1500 Užičana rekao svoju poslednju reč kada je u pitanju igranje košarke. Posle 28 godina aktivnog igranja u Play ofu, Beopetrolu, Ergonomu, Zdravlju, OKK Beogradu, Anvilu, Budućnosti, Hemofarmu, MZT-u, Metalcu, Temišvaru i Slobodi patike su okačene o klin i popularni Otko odlazi u zasluženu penziju.

Nikola Otašević se oprostio od aktivnog igranja košarke

Dobro popunjene tribine Velikog parka su dokaz da je Otaš ostavio dubok trag u košarci ne samo u Užicu već i na prostoru stare Jugoslavije. Iz tog razloga na samom početku utakmice uz razvijanje zastave SFR Jugoslavije sa razglasa se čula pesma Od Vardara pa do Triglava… Na terenu svi raspoloženi i nasmejani, podeljeni u plavu i belu ekipu… Micov, Dangubić, Gordić, Simonović, Mitrović, Vitkovac, Stefanović, Todosijević, Nešović, Jevtović, Anđić…

Nikola Otašević nije mogao da sakrije emocije, „Ovaj 30. jun za mene je istorijski dan. Kada pogledam unazad, počeo sam u maju 1991.godine i to je baš puno godina, puno priprema, treninga, utakmica! Došao je trenutak da se okonča duga karijera, po meni uspešna! Moglo je da bude i bolje, ali moglo je da bude i gore! Sve u svemu zadovoljan sa učinjenim. Prija to što se veliki broj mojih saigrača, ali i bivših protivnika, kao i treneri, odazvali pozivu. Puno mi je srce, veoma sam zadovoljan i srećan.“

Dva trenera koja su kroz svoje karijere vodile Otaševića. Željko Struja Lukajić i Dejan Radonjić. Utakmica jeste bila revijalnog karaktera ali je viđeno dosta kvalitetnih akcija, zakucavanja, asistencija. Na tri minuta pre kraja utakimice igra je zaustavljena, a Otašević je uz ovacije sa tribina pozdravio sve učesnike ove utakmice što je značilo i zvanični oproštaj od aktivnog igranja košarke.

Dejan Radonjić i Nikola Otašević

Uz slogan „Idem kući care, dosta je bilo“ koji su imali svi igrači na terenu Nikola Otašević zatvara samo jednu stranicu svog košarkaškog života. Nova će početi uskoro kada će Otko krenuti u trenerske vode, prvo kao asistent nekom iskusnom treneru a kada bude sazrelo i kao prvi trener.     

You may also like...