Počela Pršutijada (video)

MAČKAT-U zlatiborskom selu Mačkat danas je počeo 16.Sajam suvomesnatih proizvoda,poznatiji kao Pršutijada i trajaće do 17.januara.

 

prsutijada2Od 17 izlagača tradicionalnih zlatiborskih suvomesnatih proizvoda stručni žiri je  dodelio nagrade za najbolju goveđu pršutu Milivoju Tanaskoviću,a za  svinjsku pršutu Dušanu Stojanoviću.

 “Tajna kvalitetne pršute je u poštovanju celog procesa od kvalitetnog mesa ,preko soljenja i sušenja “,kaže nagrađeni Tanasković..

 

Vladan Stojanović  ove godine na Pršutijadi ima po oceni žirija najbolju slaninu, Dušan Stojanović je dobio zlatnu medalju u kategoriji domaća  kobasica,a Nikola Brković za ovčju stelju.

Otvarajući 16.Pršutijadu predsednik opštine Milan Stamatović istakao je da je ova manifestacija značajna za očuvanje i unapređenje tradicije pravljenja zlatiborskih suvomesnatih proizvoda .

“Lokalna samouprava angažovaće se  u pomoći proizvođačima da unaprede i zaštite svoju proizvodnju i da ih masovnije  plasiraju na tržište Rusije i ostala svetska tržišta ”,rekao je Stamatović.

 

Ove godine Pršutijada se održava u novoj multifunkcionalnoj balon sali,a svim posetiocima i ove godine ,kroz nagradnu igru,obezbeđene su vredne nagrade u suvomesnatim proizvodima.

ZooM

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.