Hrabri podvig ariljskog policajca (VIDEO)

ARILJE – Da su policajci ljudi koji tuđi život uvek stavljaju ispred svog svedoči i  najnovija priča iz Arilja. Dvadesetčetvorogodšnji Darko Popović, policajac iz Arilja ni trenutka nije razmišljao kada je skočio u reku da spasi mladića koji se davio u reci Rzav. Sama pomisao da ste nekome spasili život svakako je za divljenje, ali ovaj mladi ariljski policajac ne misli tako. On sebe ne smatra herojem i kaže da je samo radio svoj posao.

Kupalište Uski vir na Rzavu u Arilju vrlo je opasno za kupače koji ne poznaju ovu ćudljivu reku. Hladna voda je opasna pa su nezgode na reci vrlo česte. Drama koja se na ovom kupalištu odigrala pre dva dana ipak ima srećan kraj. Život jednog mladog čoveka sa Kosova spasen je zahvaljujći brzoj, ali pre svega ljudskoj, reakciji jednog policajca.

„Nisam imao vremena da tražim neki pristupačniji prilaz pa sam se spustio strmom stazom. Ugledao sam u reci jednog momka koji je izgledao kao da ne diše, ali i jednog dečka koji pokušava da mu pomogne“, počinje svoju priču skromni Darko Popović, policajac iz Arilja koji je pre dva dana iz hladnog Rzava spasio čoveka kojem je pozlilo.

Nijednog trenutka ovaj mladi čovek nije razmišljao o sebi. Sa željom da što pre stigne do reke i pomogne trčao je kroz šiblje i granje, pocepao uniformu, izgrebao se, ali nije odustajao. Ukazali su mu prvu pomoć, a u glavi mu je bila samo jedna misao – da spase čoveka iz reke.

„Nekoliko tenutaka stigla je i hitna pomoć. Taj momak i ja smo uzeli davljenika u naručje i izneli smo ga uz padinu i na nosilima ga doneli do saniteta“, priča Darko.

Ovaj hrabri ariljski policajac kaže da se u ovakvim trenucima pomešaju i strah i uzbuđenje, a adrenalin tera da se reaguje brzo. U svojoj karijeri imao je i ranije ovakvih sučajeva, ali ovaj skromni mladić ne misli da je uradio ništa vredno divljenja.

„Želim da kažem da su za mene najveći heroji taj maloletni dečak i jedan profesor koji su pomogli do dolaska policije i hitne pomoći i koji su reanimirali utopljenika. Ja ne mislim da sam heroj i smatram da sam samo radio svoj posao jer je briga o građanima naš posao“, poručuje ovaj skromni ariljski policajac.

Mladić kojeg je Darko spasio u Arilje je stigao sa Kosova sa porodcom gde je radio u nadnici. U teškom stanju je prebačen u užičku bolnicu, ali je njegovo stanje sada stabilno i nije životno ugrožen. Darko još uvek nije stupio u kontakt sa čovekom kojem je spasio život, ali veruje da je srećan kraj ove drame na Rzavu siguran temelj za jedno novo, sasvim neočekivano i verovatno dugovečno prijateljstvo dvojice mladih ljudi.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.