Heroj grada Užica (VIDEO)

UŽICE – Policajac Rade Vasović iz Užica, ovih dana postao je heroj grada na Đetinji, tako što se držeći golim rukama za ogradu, sa 15. sprata spustio sprat niže kako bi kroz terasu ušao u stan starice, za koju nisu bili sigurni da li je živa.

„Kada smo dobili dojavu došli smo mi i kolege iz vatrogasnog, po dolasku na 14. sprat brat od gospođe koja je bila u stanu nam je rekao da se radi o vratima koja su blindirana. Tada smo shvatili da će tu biti veoma teško ili potpuno nemoguće da se uđe“, rekao je policajac Rade Vasović.

Prema Radovim rečima razmišaljali su i o tome da razvale vrata pneumatskim kleštima, ali problem je bio što nisu znali gde je starica pala pa je postajao strah da bi je dodatno povredili ukoliko se desi da je pala iza ulaznih vrata.

„Odlučio sam da preuzmem stvar u svoje ruke. Spustio sam opasač, prešao ogradu sa druge strane i procenio da mogu da se spusim dovoljo da bih ušao na sprat ispod. Uhvatio sam se za ogradu i pružio ruke do potpunog istegnuća, falilo mi je par centimetara da bih ušao na terasu, zaljuljao sam se i skocio“, dodao je Rade.

Visina na koju se popeo je visa od 50 metara. A , kako kaže u trenutku akcije spasavanja uzdao se u tri stvari, svoju snagu, Boga i da ogrda neće pući.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.