Unija studenata Užica: Sedište Akademije strukovnih studija jeste i biće u Užicu

UŽICE – Unija studenata Užica osudila je stav predsednika studentskog parlamenta Visoke škole iz Čačka o nužnosti preseljenja sedišta Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija iz Užica u Čačak.

„U ime 1300 užičkih studenata koji studiraju na fakultetima širom Srbije, a naročito u ime naših kolega studenata sa užičke Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, osuđujemo pokušaj vršenja pritiska na nadležne, kako bi sedište ove Akademije bilo preseljeno iz Užica u Čačak. Posebno su pogrešni navodi predsednika Studentskog parlamenta Visoke škole tehničkih strukovnih studija iz Čačka, Ilije Ječmenice, da „Čačak zbog svog geografskog položaja, putne infrastrukture kao i postojećih visokoškolskih ustanova zaslužuje da centar Akademije bude u tom gradu, a ne u Užicu“, navodi se u saopštenju.

Iz Unije navode da je interes Užica kao i mladih ljudi u njemu je da Užice nastavi da se razvija kroz razvoj obrazovanja, a naročito je strateški interes Užica da kao grad visokog obrazovanja ne postane podružnica bilo kog drugog grada, pa ni Čačka.

„Ukoliko već Visoka škola iz Čačka ne želi da se pripoji Fakultetu tehničkih nauka iz Čačka kako je to Ministarstvo naložilo, sigurni smo da će njihova želja da postanu deo Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija naići na odobravanje, ali centar te Akademije može biti samo tamo gde je i sada, u gradu Užicu. Potpuno je sumanuto da želite da se pripojite nekom fakultetu a onda nakon što se pripojite oduzmete mu sedište i preselite u svoj grad. Nadam se da rukovodstvo Visoke škole iz Čačka ne deli stav koji je izneo Studentski parlament, u suprotnom nas u danima pred nama očekuju mnogo veći problemi“, dodaje se u saopštenju Unije studenata Užica.

You may also like...