Gradsko veće: Vodovod u gubitku 50 miliona, a klizanje i dalje 150 dinara

UŽICE – Gradsko veće utvrdilo je predloge rešenja o razrešenju i imenovanju vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad. Posle razrešenja, zbog podnete ostavke Snežane Ivanović, članovi Veća su Anu Urošević, dipl. ekonomistu, predložili za vršioca dužnosti ove ustanove.

uzice-gradUsvojena je informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz godišnjih programa gradskih javnih i javno komunalnih preduzeća u prvih devet meseci ove godine. U ovom periodu nije došlo do poremećaja u njihovom radu, a osnovna karakteristika je da su sva preduzeća imala manje ostvarene prihode od planiranih, ali su istovremeno, imali i manje rashode, tako da su svi, sem Vodovoda, poslovali pozitivno. Vodovod je imao gubitak od 50 miliona dinara, a razlozi njegovog negativnog bilansa u ovom periodu su smanjenje cene vode za privredu, manja potrošnja vode i manji broj internih situacija od projektovanih.

Cena usluge Gradskog klizališta zadržana je na prošlogodišnjem nivou, tako da će klizanje na Trgu i dalje koštati 150 dinara.

You may also like...