Grad mora da vrati roditeljima 65 miliona dinara (video)

UŽICE- Gradsko veće Užica donelo je danas odluku da se vrati novac svim roditeljima kojima je Predškolska ustanova Dečji vrtić u periodu od 1.jula 2013. do 1.juna 2015. naplatila veći iznos za boravak dece mimo zakona.

vrtic decaGradonačelnik Užica Tihomir Petković uputio je poziv roditeljima da se jave u Predškolsku ustanovu i sklope sporazum o vansudskom poravnjanju.

“Ovim sporazumom grad Užice i Predškolska ustanova se obavezuju da će razliku u novcu roditeljima istlatiti u dve jednake rate, prvu najkasnije do 20. oktobra, a drugu do 20. marta naredne godine”, rekao je Petković.

On je istakao da je oštećeno oko 2000 roditelja ,koji su tokom te tri godine plaćali veću cenu od predviđene pravilnikom jer grad nije u tom periodu imao novca da subvencioniše 80 odsto stredstava ekonomske cene vrtića.

Od tog broja tužbu sudu do sada je podnelo 370 roditelja.Petković je i te roditelje pozvao da povuku tužbe i sklope sporazum o vansudskom poravnjanju.

“U tom slučaju grad će im isplatiti i troškove sudskog spora koje su imali do momenta potpisivanja vansudskog poravnjanja”,naglasio je Petković.

Direktorka Predškolske ustanove Dečji vrtić Lela Kovačević rekla je da je ekonomska cena boravka dece u vrtiću u Užicu sada 25000 dinara,a da roditelji plaćaju od 2013. godine 5 hiljada dinara.

“Grad u spornom periodu nije imao novca da plati u skladu sa svojom zakonskom obavezom,a mi smo od nekog morali da uzmemo taj novac za normalno funkcionisanje vrtića.Smatrali smo da je 5000 dinara korektna cena koju roditelji treba da plate”,kaže Kovačevićeva.

Grad Užice će iz gradskog budžeta na ime povraćaja novca oštećenim roditeljima morati da plati 65 miliona dinara.

ZooM

You may also like...