Grad donirao vozilo za Službu za kućnu negu (VIDEO)

UŽICE – Za potrebe Službe za kućno lečenje pri Domu zdravlja Užice sredstvima grada nabavljeno je još jedno terensko vozilo, tako da ova služba sada ima ukupno sedam vozila. Još jedno vozilo obezbeđeno je kao donacija preko JKP Vodovod Užice.

„Nažalost, broj pacijenata kojima je neophodna ova vrsta pomoći se svakim danom povećava i zaposleni su svakog dana na terenu. Grad će ih i dalje podržavati u nabavci opreme i novih vozila“, kaže gradonačelnica Jelena Raković Radivojević, koja je istakla i da je potpisan ugovor sa Ministarstvom za demografiju i populacionu politiku, vredan 30 miliona dinara (dve trećine sredstava obezbeđuje ministarstvo) za formiranje centra za vantelesnu oplodnju u okviru bolnice u Užicu.

Sva vozila koja ova služba ima na raspolaganju donirana su od strane grada. Pomoćnik direktora Doma zdravlja Užice Aleksandar Lazić smatra da je ulaganje u primarni zdravstveni sektor veoma važno i da su vozila osnovna sredstva za rad Službi za kućno lečenje.

„Izuzetno složen je posao koji ova služba obavlja. On se vrši u domovima naših sugrađana i nažalost uglavnom su u pitanju pacijenti sa teškim stanjima. Imamo vozila koja se brzo troše, jer je konfiguracija terena brdsko-planinska, a grad nam pomaže i u popravci vozila. Snalazili smo se i ranije sa pet vozila, ali je uvek pogodnije kada imamo više vozila na raspolaganju“, kaže Lazić.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.