Gold gondola prevozi prve putnike (VIDEO)

ZLATIBOR – Danas je na Zlatiboru počela sa radom Gold gondola, prvi putnici uživali su u predelima koji se prostiru od centra Zlatibora do vrha Tornik.

Dugačak red ispred ulaza u kabine označio je pocetak rada Gold gondole. Meštani kao i turisti jedva su čekali svoju prvu vožnju.

Foto: ZooMUE

“Jedinstveno, pogled celim putem prelep. Nismo se nikada vozili na ovako dugačkoj gondoli”.

“Ovo je stvarno doživljaj, svi treba da probaju. Drago mi je da i mi dobijemo nešto novo, a ovako posebno”, rekli su putnici.

Ovim projektom Zlatibor ulazi u novu eru turizma, a očekivanja su da se u narednih deset godina ostvari deset miliona noćenja godišnje, što će ovu planinu učiniti najposećenijom.

Gold gondola trenutno poseduje 55 kabina.

“Kabine se kreću brzinom od 6 metara u sekundi, to je najveća brzina. Unutra može da stane deset putnika, ali u skladu sa epidemiološkim merama taj broj će svakako biti manji. Sve kabine imaju držače za skije,bordove” , rekla je za ZooMUE direktorka Bojana Božanić.

Prva dva dana rada gondole svi meštani, kao i učesnici mobe neće plaćati vožnju. Dok će ostali cenu povratne karte platiti 1000 dinara, a deca preko šest godina 550 dinara. Vožnja u jednom smeru traje oko 25 minuta.

Podsetimo Gold gondola je dugačka devet kilometara što je čini najdužom gondolom na svetu.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.