JPF: Ožalošćena porodica (VIDEO)

UŽICE-Predstava“ Ožalošćena porodica “ u režiji Jagoša Markovića i  izvođenju Narodnog  pozorišta iz Beograda ocenjena je treće festivalske večeri od strane publike sa 4,04.

Umesto komedije karaktera Jagoš Marković je napravio mračnu grotesku o pohlepi i gramzivosti.Glumica Vanja Ejdus ,koja tumači lik Gine,kaže da se protiv toga danas bore i zaposleni u Narodnom pozorištu.

„Baza predstave je kolektivna igra,koja po meni večeras nije mogla da bude besprekorno precizna kao inače,zato što smo odigrali predstavu posle nekoliko meseci bez probe jer smo dosta ometeni situacijom u kojoj je trenutno Narodno pozorište.Mislim da je to nedopustivo pred tako važan festival kakav je užički .Tako da je gramzivost svuda i protiv nje se trenutno borimo“,rekla je Vanja Ejdus.

Danica Maksimović kaže  da Nušić može da se pročita na milion načina,a da su ga oni pročitali na svoj i da je ona unela dramsku notu u lik Sarke koju glumi .

„Meni je ova uloga bila izazov i  nisam htela da igram na notu komike,već sam Sarku prikazala kao ženu koja stoji stameno i nosi svoj teret.Ona je stala sa svima ravnopravno u podeli Matine imovine,jer smatra da ima isto pravo kao i svi oni „,priča Danica Maksimović.

„Jagoš se trudio da ne bude eksplicitno Nušićevski duhovit,već u tom pomaku ka groteski da oslika prirodu unutrašnjeg poriva u smislu dubine te nesvesti koja određuje njihova ponašanja.Oni su svakoj sekundi neko drugi,a njihovi postupci su animalne vrste.Dograbiti se što većeg dela kolača“ ,kaže Nebojša Dugalić koji u predstavi tumači lik Proke Purića.

U četvrtak na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu nastupa JDP sa predstavom “ Zašto je poludeo gospodin R „.

 

You may also like...