Filmski kamp na digitalnoj platformi

POŽEGA – Na Youtube kanalu požeškog Filmart-a biće prikazano 15 filmova snimljenih tokom kampa Interakcija, od 25. do 29. avgusta. Svake večeri uoči projekcije biće emitovan i dvadesetominutni video u kome će bivši učesnici govoriti o položaju filmske industrije u doba krize i mestu dokumentarnog filma u njihovim zemljama.

Prvi put programi Filmarta neće imati uobičajena izdanja koja podrazumevaju okupljanje i upoznavanje učesnika u Srbiji, timski rad, razmenu iskustva, ali i sklapanje prijateljstava za ceo život.

„Uprkos ograničenom kretanju i fizičkom distanciranju i u ovim okolnostima, nastojimo da održimo našu filmsku zajednicu na okupu i iz tog razloga, zajedno sa njima, našim bivšim učesnicima iz različitih delova sveta, ove godine obeležićemo male jubileje kroz različite online programe, izdavanje kataloga i produkciju dokumentarog filma o našim programima ali i kroz predstavljanje specijalnog programa izabranih filmova snimljenih tokom 15 godina Interakcije na filmskim festivalima u zemlji i inostranstvu“, izjavio je Dejan Petrović, direktor Nezavisnog filmskog centra Filmart.

U toku ove godine biće produciran i dokumentarni film, kao osvrt na prvih 15 godina kampa Interakcija10 godina Interdoka, odnosno 5 godina IVA.lab, koji će uz izabrane filmove snimljene tokom kampa biti predstavljen na filmskim festivalima u zemlji i inostranstvu.

U organizaciji NFC Filmart, od 2006. godine, realizuje se kamp Interakcija, u okviru koga studenti filmskih škola iz celog sveta, tokom boravka u zapadnom delu Srbije, snimaju dokumentarne filmove na zadatu temu. Do sada je učestvovalo je 249 ljudi iz 59 zemalja i snimljeno 50 dokumentarnih filmova.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.