Era sa ovoga svijeta (VIDEO)

UŽICE – Udruženje građana “Era” predstavilo je monografiju “Era sa ovoga svijeta”, autora prof dr Danijela Vasilijević, kao i drugo audio izdanje pevačkih grupa “Era”. Monografija je nastala nakon 20 godina postojanja ovog udruženja.

“Dosta toga je prošlo tokom 20 godina postojanja Era i mi smo to pokušali da spakujemo u jedan kofer uspomena, tako da ćemo jednom predstavom o Eri to probati da dočaramo. Sigurna sam da će to biti jedan delić i da će zagolicati maštu naših sigrađana, da vide koliko je lepote utkano u tih 20 godina. Pored toga promovišemo i drugo audio izdanje  naših pevačkih grupa. Ono ima simboličan naziv “Trag”, jer smo želeli da ostavimo trag u vremenu. Dosta toga je divnog u našoj tradiciji, a nekako ako nije zabeleženo onda se vremenom zaboravlja. Nadam se das mo ostavili trag”, kaže Ivana Cvetković, iz Udruženja Era.

Ova monografija se živi i oseća, kaže autorka Danijela Vasilijević, koja je i članica Udruženja građana Era.

“Pored toga što obeležava 20 godina postojanja Udruženja građana Era, monografija šalje poruku da je veoma važna samospoznaja. Da bi razumeli druge i drugačije identitete, da bi ih na pravi način vrednovali ili prigrlili, jako je važno da znamo ko smo i odakle smo. Jer onaj ko ne zna ko je i odakle je, ne zna ni kuda je krenuo i ne može da razume sadašnjost, a još manje da projektuje budućnost. Dakle, ja nisam ja ako sam prinuđen postanem nekog durgi niti mi nismo mi ako smo prinuđeni dpostanemo drugi ljudi”, kaže Danijela Vasilijević.

Monografiju je izdalo Udruženje građana Era.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.