Dve visokoškolske ustanove počinju sa radom u Prijepolju

PRIJEPOLJE – Najveći broj svršenih srednjoškolaca iz Prijepolja, kada ode na studiranje u neki od gradova Srbije ili inostranstva, ne vraća u svoj rodni grad. Razlozi su pre svega u tome što  pri povratku u Prijepolje teško mogu do zaposlenja u struci.

 

Osnovni problem masovnih odlazaka mladih iz  opštine Prijepolje je taj što ovde nemaju mogućnost školovanja na nekim atraktivnih visokoškolskih ustanova ili fakulteta. Da bi stanje počelo da se menja na bolje, neophodno je da u  grad dođu neke od tih ustanova i da se mladima omogući kvalitetan nastavak školovanja.
Uskoro u Prijepolju sa radom počinju dve akreditovane visokoškolske ustanove. Reč je o “Visokoj školi poslovne ekonomije i preduzetništva” iz Beograda i “Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija” iz Kruševca.
Planirano je da ove škole započnu sa radom za nekoliko dana, a biće smeštene u Tehničkoj školi Prijepolje. Povoljnost za studente iz Prijepolja je ta da će se pokušati sa “pristizanjem” tekuće školske godine kako bi već u septembru mogli da upišu sledeću školsku godinu.
Potrebnu dokumentaciju za upis zainteresovani mogu predati koordinatoru za upis profesoru Elvisu Gašaninu u prostorijama Tehničke škole u Prijepolju. Konkurs za upis je otvoren, a na prvu godinu studija planirano je da se upiše po 30 studenata u obe škole.

Škole su akreditovane, što je veoma bitno, jer neke druge škole koje su pokušale da otvaraju odeljenja u Prijepolju, nisu imale niti još uvek imaju akreditaciju od strane nadležnih institucija Republike Srbije.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.