Dvadeset mladih zaposleno u Ivanjici

IVANJICA – Zajedničkim zalaganjem privatne kompanije „Matis“ iz Ivanjice i Udruženja „Pokret za evropski razvoj obrazovanja – PERO“ napravljen je još jedan značajan korak u ostvarenju jednog od ključnih ciljeva Nacionalne strategije za mlade, koji se odnosi na smanjenje stope nezaposlenosti mladih u Srbiji.

matis1Saradnja privatnog sektora i organizacija civilnog društva dovele do održivog zapošljavanja mladih na lokalnom nivou.

Dvadesetoro mladih ljudi iz Ivanjice i okoline uspešno je prošlo kroz veoma zahtevan proces selekcije, koji je podrazumevao obuku i testiranje četiri puta više kandidata izabranih putem javnog poziva i zainteresovanih da steknu praksu i kvalifikuju se za deficitarna zanimanja u drvno-prerađivačkoj industriji. Mladi su zaposleni kroz projekat „Kako do posla 2“ koji Udruženje PERO sprovodi u partnerstvu s fabrikom nameštaja „Matis“ iz Ivanjice, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

„Matis“ i „PERO“ udružili su snage i predstavili primer kako uspešna saradnja privatnog sektora i civilnog društva može da rezultira održivim rešavanjem jednog od ključnih društvenih problema, što je dobra praksa primenjiva i u drugim lokalnim sredinama.

Podrška ovakvim inicijativama dugogodišnja je aktivnost Ministarstva omladine i sporta koja ima za cilj da podstakne i stimuliše sve oblike zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih.

Večernje novosti

You may also like...