Dva modela za prečišćavanje otpadnih voda u razmatranju

UŽICE – Obezbeđena su neophodna sredstva za nastavak aktivnosti na pripremi dokumentacije za projekat Regionalnog sistema za prečišćavanje otpadnih voda za Zlatiborski i Moravički okrug, zaključeno je na sastanku predsednika opština u Užicu.

U razmatranje za realizaciju projekta ušle su dve varijante, prva po kojoj bi četiri opštine: Užice, Požega, Ivanjica i Arilje imale centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, a Kosjerić svoje lokalno, i druga varijanta, gde bi tri lokalne samouprave: Užice, Požega i Arilje bile priključene na regionalno postrojenje, dok bi u tom slučaju, Ivanjica i Kosjerić imale zasebna postrojenja. Studija izvodljivosti daće konačnu odluku koja varijanta će biti odabrana kao optimalnija.

gradska kuća Užice
Foto: uzice.rs

Vrednost investicije rešavanja otpadnih voda u ovih pet lokalnih samouprava je oko 69 miliona evra. Projekat obuhvata proširenje sistema za prikupljanje otpadnih voda u okviru svake lokalne samouprave, zatim izgradnju glavnog kolektora do postrojenja i izradnju samog postrojenja, bilo da je to lokalno ili regionalno postrojenje.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva za evropske integracije, pomoćnici ministra Dušan Čarkić i Aleksandra Radinović, kao i predsednici opština Arilje, Požega, Ivanjica i Kosjerić i gradonačelnica Užica.

Grad Užice

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.