Grčić:Zlatibor do kraja godine rešava problem elektro snabdevanja (VIDEO)

ZLATIBOR-Zlatibor dobija novu trafo stanicu ,pojačanu sa mogućnošću duple snage u narednom periodu,koja će biti u punom naponu sredinom decembra,izjavio je v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić prilikom obilaska završnih radova na TS 35/10 kv Zlatibor 1.

„Dosadašnja trafostanica na Zlatiboru imala je ukupno dve napojne ćelije od po 8 megavata,što je bilo nedovoljno za ceo Zlatibor, koji ima intenzivan razvoj i gradnju poslednjih godina.Zbog toga smo napravili novu trafostanicu koja će imati dve ćelije po 8 megavata i jednu od 12 megavata ,sa potpuno novom infrastrukturom i mogućnošću povećanja snage do 50 megavata „,naglasio je Grčić.

Grčić je naveo da je oprema Simensova,a da je vrednost cele investicije 400 miliona dinara.

„Ovo je moderna trafo stanica sa daljinskim upravljanjem i u narednih nekoliko decenija na Zlatiboru može da se gradi i investira bez problema sa snabdevanjem ekektričnom energijom“,istakao je Grčić i najavio da će 90 investitora na Zlatiboru koji su već završili svoje objekte moći da se priključe na elektro mrežu do 15.decembra.

Predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić naglasio je da će proširenje kapaciteta trafo stanice omogućiti dalji intenzivni razvoj Zlatibora i stabilno elektro snabdevanje u nekom dugoročnom periodu.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.