Donacija Ženskom centru (VIDEO)

UŽICE – Fondacija “Balkan bet”, donirala je užičkom Ženskom centru 5.000 evra.

U toj protivvrednosti će biti urađene neseseri i torbe za predstavnike Olimpijskog komiteta. Donirano je i 85 kilograma starih uniformi za recikliranje, od kojih će deo otkupiti fondacija, nakon prerade.

“Donacija je usmerena na naše programe i značajna je sa aspekta održivosti programa, koje pružamo u zajednici. Nadamo se da je ovo prilika za dublju saradnju, ali i za sve druge organizacije, sportske organizacije da na ovaj način dobijemo mi podršku, ali i drugi”, kaže predsednica Upravnog odbora Ženskog centra, Marina Tucović.

Na lestivci prioriteta za Fondaciju “Balkan bet” je dobrobit lokalne zajednice.

“Naša kompanija je generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije, Kada smo razmišljali kako da promovišemo  te olimpijske vrednosti, odlučiči smo da kroz naše humanitarne aktivnosti promovišemo   jednu od tih olimpijskih vrednosti obrazovanja, a njih ima ukupno pet. Ovog puta  promovišemo održivost i očuvanje životne sredine. Mi smo odlučili da na dva načina podržimo Ženski centar Užice, i mislimo da su oni u ovoj oblasti pravi i istinski partneri. Doniramo uniforme i taj tekstil, koji bi otišao u komunalni otpad, mi smo ga dali Ženskom centru, da ga na pravi način iskoriste, odnosno recikliraju. To je 85 kilograma tekstila. A sa druge strane da bi smo pomogli rad Ženskog cenra i održali njihov rad, mi ćemo otrkupiti deo tog asortimana iz te tekstilne galanterije, koji ćemo promovisati i poklanjati kao naše korporativne poklone. Izuzetno nam je drago što na taj način podržavamo rad ovog socijalnog preduzeća“, kaže menadžerka korporativnih komunikacija kompanije Balkan Bet i Fondacije Balkan Bet, Jelena Stančić.

Ovo je druga donacija Balkan bet fondacije. u ovom kraju ovog meseca. Početkom marta, Domu zdravlja u Čajetini donirali su opremu za preventivnu sobu. Početkom marta..

Kompanija “Balkan bet”, koja je osnovala svoju fondaciju, želi svom snagom i kapacitetom da pomaže društveno korisne i odgovorne poslove, kao što su oni koje radi Ženski centar u Užicu. To je rekao predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković.

“Olimpijski komitet Srbije imam iste ciljeve, isti plan, istu agendu. Ja sam osetio potrebu da pored obaveza dođem u Užice i podelim radost sa ljudima koji to seriozno i dobro rade, tu reciklažu i sve ostalo”, rekao je Maljković.

Ženski centar podržavaju u svom radu i sportisti i članovi Olimpijskog tima naše zemlje. Među njima je džudistkinja Milica Nikolić, i kako kaže budući najbolji karatista sveta Stefan Kurćubić.

“Mislim da je jako bitno i krucijalno da se pokaže koliko su žene jake i sposobne, a posebno zbog toga što ja kroz sport moram da dokazujem das u žene sposobne kao i muškarci. Mislim da je jako bitno da se jača položaj žena u društvu i zajednici. Tako da mi je veliko zadovoljstvo što sam došla ovde i što se na tome radi u čitavoj Srbiji, kao i u gradu Užicu”, kaže Milica Nikolić.

“Danas mi je velika čast što sam pozvan na ovaj skup. Svaka nagrada, svaki poziv sve me više podstiče da bolje treniram i da se trudim. Nije mi svejedno kada dobijem nagradu i kada me pohvale, to mi jako znači. Ja u budućnosti, neću da budem skroman, očekujem da budem najbolji na svetu. Za to ću se i truditi jer to ne može da dođe samo, za to treba mnogo truda i rada. Jako mi je drago što sam upoznao Milicu i očekujem od sebe da budem kao ona. Milica je veoma obrazovana i vidi se da naporno radi”, rekao je član Karate kluba “Užice”, Sergej Kurćubić.

Član Gradskog veća Užica Ratko Trmčić, podsetio je da Ženski centar postoji 25 godina.

“Ženski centar postiji od 1998.godine. Ono što je najvažnije njihov cilj je postignut, a njihov cilj je bio u početku osnivanja da žene u lokalnim zajednicama da progovore o svojim pravima. Iono što želim da naglasim da Ženski centar Užice od 2012.godine, u svom sastavnom delu posla bavi se i borbom protiv nasilja”, rekao je Trmčić.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.