Prikupljanje predloga za javna priznanja Užičanima (VIDEO)

UŽICE – Komisija za javna priznanja i nagrade Grada Užica, u skladu sa skupštinskom odlukom, raspisala je javni poziv za prikupljanje predloga za dodelu javnih priznanja i nagrada.

Prema rečima predsednika komisije Branislava Mitrovića, nagrade će biti podeljene u tri segmenta i to povelja, plaketa i nagrada.

Za nagradu mogu biti predloženi svi koji su dali doprinos za razvoj grada i ne moraju biti stanovnici Užica, a njih mogu predložiti pojedinci, ustanove, mesne zajednice i Skupština grada.

Dodela javnih priznanja i nagrada je jedan od načina da proverimo da li smo spremni da vrednujemo prave vrednosti i da li prepoznajemo ljude koji u svom životu postižu uspehe i time doprinose da se naša zajednica razvija, rekao je Mitrović.

Svi predlozi biće upućeni Komisiji za javna priznanja, a potom Gradskom veću koje će doneti konačnu odluku.

Predlozi moraju imati obrazloženje i potrebnu dokumentaciju koja govori o zaslugama i postignućima pojedinca ili kolektivarekla je Slavica Dimitrijević član komisije.

Sastav Komisije je nepromenjen u odnosu na prošlu godinu tako da će o priznanjima pored Mitrovića i Dimitrijevićeve, odlučivati i Radivoje Papić odbornik, Zoran Stamatović, direktor Narodnog pozorišta i Zoran Jeremić, novinar.

Javni poziv traje do 11. septembra. Dodela povelja, plaketa i nagrade biće 9. oktobra kada se obeležava Dan grada Užica.

You may also like...