Donacija za podsticaj plasteničke proizvodnje (VIDEO)

UŽICE-U okviru Projekta “Divac poljoprivredni fondovi u gradu Užicu” – Fondacija “Ana i Vlade Divac” u saradnji sa Gradom, potpisali su danas ugovore o donaciji 26 plastenika sa poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije grada Užica. Ukupna vrednost bespovratnih sredstava iznosi oko 4,3 miliona dinara, od kojih je Grad izdvojio 3 miliona, a Fondacija 640 hiljada. Pojedinačno učešće poljoprivrednika je po 22 hiljade dinara. Sredstva su izdvojena za razvoj plasteničke proizvodnje kao poljoprivredene delatnosti, a prednost su imali mladi poljoprivrednici i žene do 45 godina starosti.


Član Gradskog veća za privredu i poljoprivredu Slobodan Kuzmanović rekao je da ovo jedna izvanredna podsticajna mera za one koji su početnici i za one koji se već bave plasteničkom proizvodnjom i dodao da se radi o plastenicima za profesionalnu biljnu proizvodnju, ukupne vrednosti 168 hiljada dinara po plasteniku,od kojih je učešće poljoprivrednika samo 20 odsto.

Kuzmanović je podsetio i da je ove godine Grad iz budžeta izdvojio 30 miliona dinara za poljoprivredu, 27 miliona za subvenije u poljoprivredi i 3 miliona za projekat „Divac poljoprivredni fondovi“.

„U 2020. godini subvencije je koristilo oko 470 korisnika, najviše interesovanja bilo je za poljoprivrednu mehanizaciju, za ovčarstvo i govedarstvo“,istakao je Kuzmanović.


Ana Košel direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac istakla je da sa velikim zadovoljstvom dolazi u Užice, sa kojim sarađuje već više od 6 godina.

„Radili smo najrazličitije projekte, škole, vrtiće, omladinske fondove. Kod nas u Fondaciji poljoprivreda je prioritetna grana, a Grad Užice naš strateški partner od početka. Uvek radimo zajedno i gledamo šta je to što je prioritet Grada vezano za poljoprivredu. Ove godine to su plastenici. Ogromno nam je zadovoljstvo što danas sa 26 gazdinstava potpisujemo ugovor i od sutra već kreće montiranje plastenika. Smatrali smo da dodela sredstava za plastenike treba da bude ranije, ali zbog epidemiološke situacije nismo bili u mogućnosti da sprovedemo ove mere. Nadamo se da ćemo nastaviti saradnju sa Užicem i da ćemo i sledeće godine obradovati poljoprivrednike sa nekim novim ili sličnim merama,“rekla je Košel.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.