Tehnička škola lider u onlajn nastavi (VIDEO)

UŽICE – Tehnička škola u Užicu jedna je od retkih koja se u vanrednom stanju brzo i lako prilagodila novim nastavnim procesima koristeći najmoderniji program za onlajn nastavu. Znanje i iskustvo preneli su ostalim školama u Srbiji i to baš preko programa koji je korišćen za rad sa učenicima.

Za mnoge škole nastava u toku vanrednog stanja je bila izazov da se prilagode novom obliku predavanja, ali učenicima Tehničke škole u Užicu program za učenje na daljinu nije pravio glavobolju.

Tehnička škola
Foto ZooMUE

„Bukvalno smo u roku od sedam dana krenuli sa radom. Poslali su nam mejlove i bilo je lako“,

„Svi nastavnici su tu šta god da nam zatreba. Prednost je kada je neko bolestan sve lako može da nadokandi iz te apliakcije,

„Takođe, materijal koji radimo od pre do četvrte godine može da nam ostane u toj aplikaciji, pa će nam kasnije poslužiti“, kažu učenici.

Obuka je organizovana za  50 osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije, a oko 400 učesnika je usavršilo veštine nastave u virtuelnoj učionici upravo preko apliakcije koju su koristili učenici.

„Ne samo da će dobiti funkcionalna znanja koja su im potrebna da koriste platformu Office 365, već i veliki broj sati za stručno usavršavanje“, rekao je direktor Tehničke škole u Užicu Dragan Tucaokvić.

Ministarstvo prosevte je ovu obuku stavilo na listu od posebnog značaja za državu koja je učesnicima donela bodove u nivou dve godine stručnog usavršavanja.

Tehnička škola
Foto ZooMUE

„To je jedna vrsta sistema kvaliteta u ustanovi bez koje nema napretka i nema škola u 21. veku koje ne budu shvatile da to mora na neki način da se uradi“, rekao je Tucaković.

Tehnička škola primenjuje ova program još od 2013. godine pa su uspešno dočekali period nastave na daljinu.  U narendom periodu planiran je i drugi deo obuka u oblasti procesnog menadžmenta koji će unaprediti evaluaciju nastavnog procesa.

You may also like...