Dodela bespovratnih sredstava za opremu za navodnjavanje

UŽICE – Uprava za poljoprivredno zemljište je objavila dva konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku opreme za navodnjavanje i za radove na iskopu, bušenju bunara u funkciji navodnjavanja, rekli su iz Poljoprivredne savetodavne stručne službe Užice.

Konkursu za nabavku nove opreme za navodnjavanje u 2021. godini se mogu odazvati preduzetnici, zemljoradničke zadruge, poljoprivrednici kao nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, privredna društva, naučnoistraživačke organizacija, fakulteti i instituti, srednje stručne škole u području rada poljoprivrede i visoke škole strukovnih studija iz oblasti poljoprivrede koju je osnovala Republika Srbija.

maline
Foto: ZooMUE

„Iznos sredstava koji se odobrava je do 60 odsto vrednosti nabavljene opreme za navodnjavanje bez uračunatog poreza na dodatu vrednost na koju se odnosi prijava i koja se smatra prihvatljivim investicionim ulaganjem u smislu ovog konkursa“, rekla je savetodavac za voćarstvo u PSSS Užice Ana Đoković.

Potrebno je da su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, da su u aktivnom statusu i da su upisane u Registar parcele na kojima se postavlja oprema za navodnjavanje. Prijave mogu podneti za nabavku opreme minimalne vrednosti 40 000 dinara bez uračunatog poreza na dodatu vrednost. Najviše mogu dobiti 3 000 000 dinara bez PDV-a po podnetoj prijavi.

Iz budžeta Republike Srbije je ukupno izdvojeno 4 000 000 dinara za konkurs i sprovođenje radova na iskopu i bušenju bunara u funkciji navodnjavanja. Konkursi su otvoreni do 24. maja.

Radio Luna

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.