Dodela bespovratnih sredstava za opremu za navodnjavanje

UŽICE – Uprava za poljoprivredno zemljište je objavila dva konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku opreme za navodnjavanje i za radove na iskopu, bušenju bunara u funkciji navodnjavanja, rekli su iz Poljoprivredne savetodavne stručne službe Užice.

Konkursu za nabavku nove opreme za navodnjavanje u 2021. godini se mogu odazvati preduzetnici, zemljoradničke zadruge, poljoprivrednici kao nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, privredna društva, naučnoistraživačke organizacija, fakulteti i instituti, srednje stručne škole u području rada poljoprivrede i visoke škole strukovnih studija iz oblasti poljoprivrede koju je osnovala Republika Srbija.

maline
Foto: ZooMUE

„Iznos sredstava koji se odobrava je do 60 odsto vrednosti nabavljene opreme za navodnjavanje bez uračunatog poreza na dodatu vrednost na koju se odnosi prijava i koja se smatra prihvatljivim investicionim ulaganjem u smislu ovog konkursa“, rekla je savetodavac za voćarstvo u PSSS Užice Ana Đoković.

Potrebno je da su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, da su u aktivnom statusu i da su upisane u Registar parcele na kojima se postavlja oprema za navodnjavanje. Prijave mogu podneti za nabavku opreme minimalne vrednosti 40 000 dinara bez uračunatog poreza na dodatu vrednost. Najviše mogu dobiti 3 000 000 dinara bez PDV-a po podnetoj prijavi.

Iz budžeta Republike Srbije je ukupno izdvojeno 4 000 000 dinara za konkurs i sprovođenje radova na iskopu i bušenju bunara u funkciji navodnjavanja. Konkursi su otvoreni do 24. maja.

Radio Luna

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.