Demanti na saopštenje GrO LDP UŽICE

UŽICE – Milena Vićević, menadžerka GrO LDP Užice podnela ostavku na mesto menadžerke GrO LDP Užice u četvrtak, 15. maja i sama se isključila iz stranke u petak 16. maja.Istog dana stranku su napustili članovi Gradskog odbora LDP Užice Nikola Planić, Snežana Janjić, Natalija Vasilić, Đorđe Topalović, Aleksandar Rafailović I Mirjana Đurić, navodi se u demantiju na saopštenje GrO LDP.

Razlog našeg istupanja iz stranke jeste neuvažavanje stavova Gradskog odbora LDP Užice, iznetih na sednici Glavnog odbora koja je održana, 12. aprila 2014. Zahtevali smo da se izvrši sveobuhvatna analiza izbornog rezultata, koja je izostajala posle svih izbora. Analiza se odnosila između ostalog i na: kršenje Statuta Liberalno demokratske partije, člana 27., Glavni odbor stranke donosi izborni program i odlučuje o učešću LDP u izborima na svim nivoima; odlučuje o izbornim koalicijama i drugim koalicijama i savezima, nakon rasprave u lokalnim organizacijama; – sednica Glavnog odbora nije ni održana sa tom tačkom dnevnog reda, a kamoli da je došlo do raspravljanja o koaliciji sa Bošnjačkom demokratskom zajednicom u odborima širom Srbije. Koalicajija sa BDZ se kosi sa optštim načelima Liberalno demokratske partije. Izneli smo takođe, da je bila loša organizacije Centračnog izbornog štaba za vreme kampanje, loš kanal komunikacije između odbora i centrale stranke, zahtevali smo da se definišu kriterijumi za izbor i redosled kandidata na poslaničkoj listi kao i promenu prezentacije politike LDP.
Novoizabrani V.D. menadžera GrO LDP Užice je nevalidno izabran, pri čemu „ odbor po hitnom postupku” nije imao kvorum za takvu Odluku.
Nije nam bila namera da naše istupanje iz stranke, bude medijski propraćeno, međutim, s obzirom na saopštenje koje je objavljeno u medijima, morali smo da reagujemo, navodi se u demantiju Milene Vićević.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.