Delegacija Evropske unije posetila Užice (VIDEO)

UŽICE- Zamenica šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji, Mateja Norčič-Štamcar,  zajedno sa 16 zamenika i zamenica ambasadora evropskih država posetila je Užice,a planirane su i posete Sjenici i Novom Pazaru .Delegacija će posetiti projekte koje u ovim opštinama finansira Evropska unija, a koji doprinose boljem kvalitetu života građana kroz unapređenje infrastrukture i konkurentnosti lokalnih privreda.

Delegacija je u Užicu zajedno sa gradonačelnicom Jelenom Raković Radivojević  obišla  zgradu Narodnog pozorišta izgrađenu 1961. godine koja je uvršćena i u Svetski leksikon arhitekture, a sada i delimično renovirana sredstvima Evropske unije. Izvršena rekonstrukcija je podrazumevala unutrašnju termoizolaciju dela zgrade, zamenu staklene fasade u holu i atrijumu kao i zamenu stolarije.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević naglasila je da je do sada Evropska unija pomogla realizaciju projekata u ovom gradu sa 2,1 milion evra i najavila nove zajedničke projekte.

“Do kraja meseca potpisaćemo I dva važna ugovora o pomoći Evropske unije u finansiranju rekonstrukcije Antituberkuloznog dispanzera u okviru Zdravstvenog centra I izgradnje seoskog vrtića u Karanu” ,rekla je gradonačelnica Raković Radivojević I istakla da Užice,kao I cela Srbija,želi što pre da postane deo Evropske unije .

“Evropska unija je najveći donator Srbije na evropskom putu  i Užice je dobar primer kako EU pomaže u povećanju kvaliteta života građana kroz projekte .Evropska unija na taj način pomaže Srbiji na njenom putu ka pridruživanju i nadam se da ćemo ovako dobru saradnju imati i ubuduće.Pozvala bih i sve koji su zainteresovani da se prijave za grant kojim sa 3 miliona evra Evropska unija daje podršku malim i srednjim preduzećima u 99 gradova i opština u Srbiji” ,istakla je Norčič Štamcar.

Tokom dana  delegacija Evropske unije   će u Sjenici nakon sastanka sa predsednikom opštine Munibom Mujagićem posetiti preduzeće Azra 1975 koje se bavi proizvodnjom odeće, a koje je uz bespovratna sredstva EU nabavilo nove mašine i tako unapredilo proizvodnju i otvorilo nova radna mesta.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.