Danas uplata 10 000 dinara pomoći zdravstvenim radnicima

SRBIJA – Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će danas biti uplaćeno po 10 000 dinara na ime jednokratne novčane podrške za zaposlene u zdravstvu i da je za te svrhe iz budžeta izdvojeno oko 13 miliona evra.

Siniša Mali je naveo da će svi zdravstveni radnici dobiti ovu jednokratnu pomoć od države.

„Kad to kažem, mislim i na one koji su zaposleni u samom zdravstvenom sistemu, vojnozdravstvenim ustanovama, zdravstvenim radnicima zaposlenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova kao i zdravstvenim radnicima koji rade u ustanovama socijalne službe čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta. Samo u užem zdravstvenom sistemu radi 120.000 ljudi, dok ih je zajedno sa zaposlenima uostalim službama oko 130.000“, rekao je ministar.

Siniša Mali kazao je da će novac dobiti i nemedicinsko osoblje koje radi u zdravstvenom sistemu, jer je i njihova podrška u ovoj zajedničkoj borbi neupitna – od vozača u hitnoj pomoći pa do čistačica kojima je višestruko uvećan obim posla.

Precizirao da će novac dobiti i medicinski radnici kako u kovid tako i u nekovid režimu, kao i da tu nije bilo dileme, jer su i oni van kovid sistema opterećeni zbog većeg broja pacijenata koje moraju da prime jer su im kolege angažovane na drugim poslovima.

Izvor: rts.rs

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.