Da Miroslav ponovo hoda (VIDEO)

BAJINA BAŠTA – Nakon teške saobraćajne nesreće i povrede šestog i sedmog vratnog pršljena tridesetdvogodišnji Miroslav Milutinović iz Bajine Bašte ostao je paralizovan. Nakon brojnih operacija i tri tretmana ubrizgavanja matičnih ćelija u kičmu došlo je do vidnog poboljšanja, ali je do potpunog oporavka potrebno još ovakvih tretmana koji nisu nimalo jeftini.

Da život može da se promeni u trenutku svedoči i Miroslav Milutinović kojem je mala nepažnja za volanom u potpunosti poremetila život. Teška saobraćajna nesreća paralizovala ga je i primorala da zavisi od drugih. Nakon operacija stanje se popravilo, a napredak je vidljiv.

„Napredovao sam mnogo, samim sedanjem u kolica i time što mogu da stojim“, objašnjava Miroslav svoj napredak.

Neophodne sprave i kreveti za vežbanje ručno su pravljeni, a već šest meseci sa Miroslavom svakodnevno po dva sata radi fizioterapeut. Trenutno rade na jačanju leđa, ruku i nogu.

„Mnogo je napredovao i sada ima mnogo više i želje i volje da vežba i da stane na svoje noge“, kaže Filip Jović fizioterapeut koji kaže da su uložili mnogo truda i rada pa su i rezultati vidljivi.

Novac za prethodne tretmane matičnim ćelijama u Novom Sadu prikupljen je zahvaljujući Miroslavovim drugarima, donatorima, ali i Fondaciji „Budi human“ Aleksandara Šapića koja je obezbedila broj za sve one koji žele da pomognu slanjem SMS poruka 729 na 3030.

„Što više novca prikupimo Miroslav će moći duže da ostane na rehabilitaciji, a to njemu mnogo znači i napredovaće još više“, kaže njegov drug Darko Lečić , koji je zahvalio svim ljudima dobre volje koji su spremni da pomognu.

Jedan tretman matičnim ćelijama košta 5000 evra, a svaki dan rehabilitacije sa smeštajem oko 140 evra. To su sredstva koja Miroslav ne može sam da obezbedi, a novi tretman i duža rehabilitacija zakazani su mu za polovinu sledeće godine do kada je potrebnoi prikupiti neophodna sredstva.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.