Članice Jefimije u šetnji za zdravlje (VIDEO)

UŽICE-Članice Savetovališta ‘Jefimija’ u društvu sa članovima porodica i prijateljima šetnjom do vidikovca na Velikom Zabučju pridružile su se zajedničkoj akciji Trke za zdravlje – Race for the Cure, koja se tokom 25., 26. i 27. septembra organizovala u mnogim gradovima i državama Evrope.

foto.jefimija

Ove godine, zbog krize izazvane virusom COVID 19, ova manifestacija je organizovana tako da je razvijena digitalne platforma za vođenje Race for the Cure na mreži širom Evrope pod nazivom Trka za zdravlje – Budi hrabra! Organizatori trke su THINK PINK EUROPA čija je članica i Evropa Dona Srbije – Srpski forum protiv raka dojke, nosilac aktivnosti u Srbiji, čija je članica i Savetovalište ‘Jefimija’.

Ova manifestacija je najveći sportski događaj u Evropi posvećen zdravlju žena. Cilj je podizanje svesti žena i društva o borbi protiv raka dojke.

„Tokom šetnje za zdravlje okupile smo preživele, porodice i prijateljice, prijatelje. Na taj način smo pokazale koliko je važna podrška svih nas kada se žena suoči sa dijagnozom i krene kroz dug put borbe za ozdravljenje. I koliko je svaka karika bitna. U našoj šetnji su i one koje nisu uspele da pobede, bile sa nama i njima smo, u nebo, poslale ružičaste balone i svoje misli“, rekla je Slavica Simić

Pre nego što su pošle u šetnju, od svojih tela napravile su ružičastu traku, međunarodni simbol borbe protiv raka dojke. U šetnji za zdravlje učestvovalo je 45 žena, muškaraca i dece.

„Ovakve akcije su jako važne zato što podižu svest ljudi o važnosti ranog otkrivanja i ranog lečenja raka dojke. Takođe su značajne zato što daju podršku ženama koje su obolele od raka dojke i pokazuju da sa rakom dojke može da se živi i dugo i kvalitetno. Ove akcije su značajne i zato što se njima širom sveta skupljaju značajna materijalna sredstva koja pomažu i manjim udruženjima kao što je naše“, poručila je onkolog Maja Gulan.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.