Čigota u sistemu kovid bolnica (VIDEO)

ZLATIBOR – Kapaciteti Opšte bolnice u Užicu su skoro puni, pa je odlukom Ministarstva zdravlja Specijalna bolnica Čigota na Zlatiboru uključena u sistem kovid bolnica. Čigota za sada ima svu neophodnu opremu za lečenje pacijenata sa lakšom kliničkom slikom, a već danas je primljen prvi pacijent iz Kosjerića.

Pacijenti iz Zlatiborskog okruga od danas će moći da budu smešteni u Specijalnoj bolnici Čigota i na taj način će pritisak na Opštu bolnicu Užice biti manji.

„Mi smo imali kratak vremenski rok da se prilagodimo novonastaloj stiuaciji i mi smo to uspeli. Danas je već stigao prvi pacijent, lakši slučaj. Tako smo i dobili obaveštenje da će kod nas dolaziti pacijenti za koje se sumnja da su zaraženi kovidom, jer mi nismo tehnički opremljeni da opsluđujemo pacijente koji su u teškom stanju. Broj kapaciteta još nije određen, ali narednih dana će biti preciziran. Zaštitnu opremu imamo za sledećih nekoliko dana kao i lekove“, rekao je PR Specijalne bolnice Čigota Đorđe Đorđević.

U Opštoj bolnici Užice smeštena su 323 pacijenta od kojih 19 na intenzivnoj nezi. Krizni štab Grada Užica uputio je apel Ministarstvu zdravlja da se otvori još jedna kovid bolnica koja će brinuti o pacijentima sa teškom kliničkom slikom.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.