Budžet Užica 3,2 milijarde dinara

UŽICE – Budžet grada Užica za sledeću godinu je 3,2 milijarde dinara, a gradski većnik za budžet i finansije Miodrag Petković smatra da je planiran na realnim osnovama s obzirom na tekuće prihode i dobro punjenje kada je reč o porezima na dohodak, transferima iz Republike i drugim stavkama.

Na javnoj raspravi koja je održana povodom predloga odluke o gradskom budžetu Petković je istakao da su projektovani veći prihodi i da niko od budžetskih korisnika neće dobiti manje sredstava.

„Osim izdvajanja za infrastrukturu, osnovno i srednje obrazovanje, socijalna davanja i kulturu veća sredstva planirana su za poljoprivredu sa 27 na 31,5 miliona dinara i za sport. Finansiranje više od 60 sportskih klubova povećano je sa 47 na 57 miliona dinara“, rekao je Petković.

U pogledu infrastrukture planirana je gradnja garaža i novih parking mesta za šta će biti izdvojeno 25 miliona dinara, rečeno je tokom rasprave. U budžetu je opredeljeno i 10 miliona dinara za završetak sportske hale u Krčagovu, a sredstva su namenjena i za gasnu kotlarnicu, opremu i parterno uređenje.

U delu kapitalnih projekata kojih je na spisku predloga više od 30 predviđeno je izdvajanje od oko 600 miliona dinara.

Između ostalog kaže Petković u pitanju je saobraćajna infrastruktura , rekonstrukcija, izgradnja i popravka ulica i puteva u gradskim i seoskim mesnim zajednicama, nastavak izgradnje vodovoda, infrastruktura vezana za razvoj privrede i nastavak radova u industrijskoj zoni na Beloj Zemlji od 30 miliona dinara, zatim kasarna u Krčagovu i stvaranje uslova za dalji razvoj visokog obrazovanja, završetak radova na start-ap centru kao i pozicije vezane za razvoj turizma odnosno nastavak  rekonstrukcije Starog grada i završetak radova na replici neolitskog naselja u Staparskoj banji.

U budžetu za 2020. godinu za usluge emitovanja i štampanja planirano je 19 miliona dinara, odnosno za sufinansiranje medijskih sadržaja 15 miliona dinara, a za prenose skupštinskih sednica četiri miliona dinara.

Izvor i foto: Infoera/ZOOMUE

You may also like...