Asfaltirana treća deonica ulice u Hisardžiku

PRIJEPOLJE – U toku su radovi na izgradnji asfaltnog puta u prijepoljskom selu Hisardžik dužine od oko 1300 metara. Ovo je treće deonica puta, koja je asfaltirana u ovom selu i završetkom radova Hisardžik će dobiti kompletnu asfaltnu mrežu.

Prijepoljsko selo Hisardžik, nadaleko poznato po proizvodnji voća i proizvoda od voća dobilo je asfalt kako bi poljoprivredni proizvođači mogli lakše da dođu do svojih imanja. Sve više površina u ovom kraju nalazi se pod zasadom maline, što je poslednjih godina trend u prijepoljskom kraju.
Ovaj putni pravac Hisardžik povezuje sa više susednih sela. Vrednost radova iznosi preko 6 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena delom od Ministarstva poljoprivrede, a delom iz opštinskog budžeta. Radove u Hisardžiku obišli su čelni ljudi opštine Prijepolje.
„Opština je posvećena izgradnji infrastrukture u prijepoljskim selima, pogotovo u zadnje vreme kada je sve veći broj građana uključen u proizvodnju maline. Poljoprivreda je jedna značajna grana, i zbog toga ćemo podržati sve poljoprivredne proizvođače kako bi ih podstakli da se što više uključe u svoj posao“-rekao je za portal ZOOMUE predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.
U toku ove godine planirana je rekonstrukcija 19 putnih pravaca u seoskim područjima, koja je predviđena budžetskim sredstvima opštine Prijijepolje, dok je kroz program atarskih puteva planirana rekonstrukcija 32 atarska putna pravca.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.