Ana Lapčević direktorka RPK Zlatiborskog okruga (VIDEO)

UŽICE-Dosadašnji direktor Regionalne privredne komore Zlatiborskog okruga  Rade Ljubojević izabran je za potpredsednika Privredne komore Srbije ,a za novog direktora RPK imenovana je Ana Lapčević.

Lapčevićeva na ovu funkciju dolazi sa mesta savetnika u Sektoru poljoprivredne inspekcije Ministarstva poljoprivrede i koordinatora Poljoprivredne inspekcije Zlatiborskog okruga.Po obrazovanju je diplomirani inženjer poljoprivrede .

Lapčevićeva je na današnjoj prvoj konferenciji sa medijima govorila o novinama koje je doneo jedinstven komorski sisalifikovanih elektronskih sertifikatatem,koji se primenjuje od 2017.godine i čija se primena u punom kapacitetu u RPK očekuje u ovoj godini.

„Jedinstven komorski sistem izgrađen je tako da njime upravljaju privrednici koji donose sve odluke vezane za rad i finansiranje svoje asocijacije,vrše kontrolu poslovanja i ocenjuju učinak svakog pojedinačnog zaposlenog.Svaki privrednik može da bira i bude biran.Komori je omogućeno učešće u zakonodavnom procesu,a ima obavezu kvartalne analize primene propisa u praksi i njihove efekte na privredu“,objasnila je Lapčevićeva.

Ona je istakla da je u prethodnoj godini RPK bila druga komora u Srbiji po ostvarenim rezultatima u javnim ovlašćenjima.

„Izdato je preko 80 uverenja o poreklu robe  i preko 200 kvalifikovanih elektronskih sertifikata.Sada privrednici ne moraju više za te poslove da idu u Beograd ,već sve potvrde mogu dobiti u Užicu za pola sata“,naglasila je Lapčevićeva.

Bivši direktor RPK Rade Ljubojević rekao je da je jednokomorski sistem doprineo efikasnijem radu i pored smanjenja broja zaposlenih na devetoro.

Privredna komora Srbije u okviru svojih godišnjih nagrada dodelila je jubilarnu nagradu pribojskom preduzeću Poliester za 55 godina postojanja i rada,dok je vlasnik Jasmila iz Arilja Milan Lončarević nagrađen kao istaknuti pojedinac.

 

You may also like...