Mostar Sevdah Reunion prvi put pred Užičanima

UŽICE – Najveći bosanskohercegovački, mostarski kulturni ambasadori sevdaha Mostar Sevdah Reunion održaće koncert 16. februara u Gradskom kulturnom centru Užice.

Muzički stil Mostar Sevdah Reuniona se sastoji od sevdaha i sevdalinki u modernim aranžmanima. Prvi album je snimljen u Pavarotti centru u Mostaru i izdat je 1999. godine , a od tada pa nadalje mostarski bend je stalni gost najvećih World Music, jazz festivala i koncertnih dvorana širom sveta. Bend je nedavno izdao novi CD  sa “live” snimcima najvećih hitova sa evropskih koncerata pod nazivom “KINGS OF SEVDAH” koji trenutno promovišu.

„Izuzetno nam je drago da ćemo se predstaviti užičkoj publici na ovoj turneji i to odmah posle koncerta u Beogradu. Za ovaj put imamo predstavljanje dva nova vokala. Prvi, Milutina Sretenovića Sretu, koga je beogradska publika mogla čuti na našem prošlogodišnjem koncertu u Centru “Sava”, a drugi je naš novi ženski vokal – izuzetno talentirana 26-godišnja Antonija Batinić koja će na sebi svojstven način izvesti sevdalinke“, rekao je menadžer benda Dragi Šestić.

Koncert je zakazan za 20.30h, a ulaznice se mogu nabaviti u klubu Gradskog kulturnog centra svakog radnog dana, osim nedelje, od 8h do 23h, po ceni od 800 dinara u pretprodaji, dok će karte na dan koncerta koštati 1.000 dinara.

You may also like...