Ambulanta za radnike valjaonica u Sevojnu (VIDEO)

SEVOJNO – Dva užička privredna giganta Valjaonica bakra i Impol Seval pravi su primer kako treba brinuti o zaposlenima. Oni se rukovode devizom da je samo zadovoljan radnik dobar radnik pa je i briga o njihovom zdravlju na prvom mestu.

Predstavnici dve valjaonice rešili su da zajednički obnove ambulantu koja je prestala da radi pre 20 godina i da svojim radnicima obezbede maksimalnu zdravstvenu zaštitu. Prve konkretne korake napravili su pre nekoliko godina kada su urađeni novi sanitarni čvorovi kao i ventilacioni sistem, pre svega u delovima pogona gde su teži uslovi rada.  

„Sproveli smo prošle godine sistematski pregled među našim radnicima i ispostavilo se da je sedam zaposlenih u poslednjem trenutku praktično spasilo život tim pregledom i doneli smo odluku da će svake godine svim našim radnicima biti omogućeno i plaćeno da idu na preventivni lekarski pregled“, rekao je Desko Nikitović, predsednik Nadzornog odbora Valjaonice bakra i vlasnik.

S obzirom na to da su radnici obe kompanije angažovani i na veoma opasnim poslovima gde su moguće povrede izuzetno je važno da su lekar i medicinska sestra uvek u blizini kako bi pružili prvu pomoć, ali i da radnici ne moraju da zakazuju preglede nego da ih da obave u ovoj ambulanti.

Ambulanta u Sevojnu ima savremenu dijagnostičku opremu neophodnu za primarnu zdravstvenu zaštitu.

„Za početak će raditi jedan lekar i dve medicinske sestre od devet do pet popodne i kako se bude povećavao broj pacijenata tako će se povećavati i broj lekara, odnosno biće organizovan rad u dve smene“, objasnio je dr Miloš Božović direktor Zdravstvenog centra Užice.

U vreme vanrednog stanja Zdravstveni centar Užice dobio je odobrenje Ministarstva zdravlja da primi novo zdravstveno osoblje pa je zaposleno 145 mladih ljudi od čega su 34 lekara. Neki od njih dobili su priliku da rade u ovoj ambulanti i brinu o zdravlju oko 2000 zaposlenih u dve najveće užičke kompanije.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.