Ambasador Kirbi posetio Valjaonicu bakra Sevojno (video)

SEVOJNO-Ambasador SAD Majkl Kirbi posetio je danas Valjaonicu bakra Sevojno koja se nalazi u vlasništvu East Point Holdinga ,čiji su većinski vlasnici od sredine ove godine dve američke kompanije iz Ilinoisa i Delevara.

ambasador kirbi1Ambasador Kirbi je posle obilaska Valjaonice bakra,koja je lider u obradi bakra ne samo u Srbiji,već i u čitavom CEFTA regionu sa 90 odsto tržišnog učešća,razgovarao sa menadžmentom fabrike o mogućnosti povećanja izvoza na tržište SAD-a.

 “Ova fabrika izvozi 85 odsto proizvodnje .Deo proizvoda odlazi i na tržište SAD-a,ali postoje uslovi da se taj izvoz poveća.Video sam pozitivne promene u Valjaonici bakra,promenom većinskih vlasnika,koje treba da dovedu do povećanja proizvodnje,veće uposlenosti i izvoza”,rekao je ambasador Kirbi.

 

Predsednik East Point Holdinga Desko Nikitović izjavio je da će Valjaonica bakra Sevojno uskoro ,obezbeđivanjem novog kapitala,uspeti da se vrati među deset najvećih izvoznika u Srbiji .

“Planiramo i da povećamo proizvodnju za namensku industriju ,jer  postoje realni uslovi za to.Na taj način zadržaćemo radna mesta ,povećati izvoz  i sa očekivanim prodajnim prihodima od 118 miliona evra  doprineti makroekonomskoj stabilnosti Srbije”,naglasio je Nikitović.

 

Nikitović je istakao da Valjaonica bakra Sevojno ima 1,7 odsto tržišnog učešća u celoj Evropi prema proizvodnim kapacitetima i da trenutno zapošljava oko 1.100 radnika.

 

Ambasador Kirbi, tokom današnje posete Sevojnu,  zajedno sa menadžmentom u krugu fabrike posadio je  drvo prijateljstva.

ZooM

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.