Afaltiranje putnih pravaca u Staparima (VIDEO)

STAPARI – U MZ Stapari u ovoj godini biće urađeno oko 2,5 kilometara novog asfalta na 11 putnih pravaca. Radove vredne oko 17 miliona dinara izvodi JKP “Niskogradnja”, a po rečima gradonačelnice Užica Jelene Raković Radivojević, koja je obišla radove, reč je o sredstvima grada udruženim sa meštanima, gde dve trećine čine sredstva iz budžeta, a jednu učešće građana.

“Radićemo i popravku i nasipanje još tri putna pravca, gde je jedan u dužini od 1,1 kilometar za šta smo opredelili 2,5 miliona dinara. Na tom putnom pravcu koji vodi ka Rimskom groblju u ovoj godini izvršićemo nasipanje, dok ćemo u narednoj planirati sredstva za asfaltiranje. U prethodnih nekoliko godina izdvojili smo više od 30 miliona dinara za asfaltiranje puta Kula Radojičići – Staparska banja, čime smo meštanima obezbedili alternativni putni pravac i klisuru reke Đetinje proglasili zaštićenim područjem. Nedavno smo nabavili novu pumpu za vodu čime smo rešili problem vodosnabdevanja meštana iz ove mesne zajednice. Finansirali smo i nabavku kotla za grejanje u školi u Staparima, sve sa željom da učenika u toj školi bude što više i da mladi ljudi kojih ovde ima ostanu na svojim imanjima i bave se poljoprivredom”, zaključila je gradonačelnica.

Prema njenim rečima u saradnji sa meštanima radiće se i dalje i na obezbeđivanju neophodnih uslova za razvoj seoskog turizma, jer ovo selo, u kome se nalaze Staparska banja, Neolitsko naselje, Rimsko groblje, a kome teritorijalno pripada i aerodrom Ponikve, itekako ima potencijala.

Marko Radojičić predsednik Saveta MZ Stapari ističe da se sa novim metrima asfalta na ovoj deonici rešava dugogodišnji problem meštana ali i stvaraju uslovi da veliki broj mladih ovde ostane. Meštanin Milisav Mlađenović ističe da je sada asfaltirano četiri od ukupno 4,5 kilometara deonice puta koja vodi do Staparske banje.

“Upravo ovim putem navigacija dovodi turiste i zato nam je važno da se završi i preostalih oko 500 metara, za šta imamo obećanje da će biti urađeno u narednoj godini. Važan nam je i alternativni putni pravac koji povezuje Rimsko groblje sa Staparskom banjom. Ovo selo ima nekoliko lokaliteta koje želimo dalje da razvijamo sa ciljem da privučemo veći broj turista”, kaže Mlađenović.

(izvor: grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.