39. Limske večeri dečje poezije

PRIBOJ – Tradicionalne 39. po redu Limske večeri dečje poezije održaće se 24. i 25. marta. Na ovogodišnji Konkurs pristiglo je 900 radova učenika od V do VIII razreda iz 34 grada Srbije i Crne Gore.

Žiri u sastavu Tode Nikoletić, Nataša Ivanović i Jadranka Đerković odabrao je šest finalista, koji će nastupiti na finalnoj večeri manifestacije 24. marta u velikoj sali Doma kulture „Pivo Karamatijević“ u Priboju i to su:
1.Dušica Velimirović, V razred, OŠ „Stevan Čolović“ Arilje;
2. Valentina Lučić, VII razred, OŠ “Milivoje Borović” Šljivovica;
3. Anja Kuridža, VIII razred, OŠ „Boško Palkovljević Pinki“, Stara Pazova;
4. Tamara Marinković, VIII razred, OŠ „Dušan Radović“, Bor;
5. Ksenija Đuranović, VIII razred, OŠ “Štampar Makarije” Podgorica;
6. Irina Mićović, VIII razred, OŠ „Dimitrije Tucović“ Kraljevo.

Na finalnoj večeri 24. marta u 19:30 časova u Velikoj sali Doma kulture nastupiće finalisti, proglasiti se pobednik kao i dobitnici druge i treće nagrade i nagrada za najmaštovitiju i najvedriju pesmu.

U tradicionalnom segmentu manifestacije Gost pesnik nastupiće dečji pesnik Goran Novakov, dobitnik „Nevenove“ nagrade i nagrade „Zmajevih dečijih igara“. U muzičkom delu programa nastupiće Valentina Malešević, učesnica niza dečijih festivala kao i festivala „Zlatna pahulja“.

Drugog dana manifestacije, 25. marta (subota) finalisti i gosti ima će književni susret u OŠ „Desanka Maksimović“ u Priboju u 11 časova.

Izvor: priboj.rs

You may also like...