Vesnić pokorio i hrvatski Grobnik

RIJEKA, HRVATSKA – Automobilista Milovan Mikica Vesnić pobedio je danas u trci na tek renovinaroj stazi Grobnik u Hrvatskoj i zabeležio četvrtu pobedu u sezoni.

Vesnić je imao veoma uzbudljiv trkački vikend i iako je bio ubedljivo najbrži u obe kvalifikacione vožnje subotnju trku je pokvario slomljeni zadnji difuzor, a nakon brze intervencije i sa zaostatkom od jednog kruga uspeo je da se domogne pozicije broj četiri i vrednih bodova. Nedelja je, sa druge strane, prošla dosta mirnije, pa je srpski automobilista počev od kvalifikacija, pa do kraja trke kontrolisao situaciju i sa lakoćom zabeležio pobedu.

„Situacija sa difuzorom može se dogoditi svakome. Čak, kada sada pogledam dala mi je motiv da kompletnu trku i svih 18 krugova izvezem u veoma jakom tempu. To je odličan test jer Grobnik poznajem dobro, ali sa novom asfaltnom podlogom to je ipak potpuno drugačija i mnogo brža staza. Dovoljno je reći da smo sada šest sekundi brži nego pre dve godine kada sam ovde, takođe, vozio Seata. Nedeljnu trku sam lako kontrolisao i već posle četiri kruga imao gotovo osam sekundi prednosti, iako me mladi čeh Nimč prestigao na početku zbog gužve na stazi. Najveći problem na Grobniku sada je prevelika vrućina i nadam se da će organizatori korigovati kalendar. Glupo je da u aprilu idemo u Alpe, a u avgustu u Hrvatsku, umesto da bude obrnuto“, poručio je Vesnić.

On se vraća za Srbiju zadovoljan, kako je naveo, posebno vremenima na kvalifikacijama i činjenicom da su veliki timovi kao Krenek Motorsport i LMS inženjering dolazili u ASK Vesnić po savete i telemetriju.

„Zahvaljujem se i ljudima sa Grobnika na gostoprimstvu. Naši gosti u boksu bile su mnoge legende hrvatskog automobilizma kao Krstulović i Rafaj koji su sa mojim ocem Milunom prizvali sećanja na dane automobilizma u bivšoj Jugoslaviji“, kazao je Vesnić.

Vesnić je i dalje prvoplasiran u generalnom plasmanu CEZ-a i ESET TCR-a, a već za dve nedelje akcija se nastavlja u Slovačkoj na stazi Slovakiaring, gde se očekuje i možda najveća konkurencija u sezoni 2018., navode iz ASK Vesnić.

You may also like...