Udovičić: Sport ne može biti samo privilegija bogatih (video)

UŽICE- Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je okruglom stolu na temu “Finansiranje programa u oblasti sporta u jedinicama lokalne samouprave” u Užicu , na kome je razgovarao sa istaknutim sportistima,predstavnicima sportskih saveza i klubova Zlatiborskog okruga.

Ministar Udovičić je istakao da finansiranje na nivou opština i gradova  mora biti prilagođeno potrebama sportista i u skladu sa Zakonom o sportu.

“Dosta toga je promenjeno Zakonom o sportu i očekujemo da lokalne samouprave i klubovi to primene.Želja nam je da najmlađi imaju pravilan razvoj i pravi put,kao i da nam sport ne bude privilegija bogatih,već dostupan svima”,rekao je Udovičić i naveo da je potreban duži period da bi se to dogodilo.

Ministar sporta naglasio je i da se zna jasna hijerarhija i piramida finansiranja u sportu na nivou republike .

“Trudimo se da sredstva koja su mala budu potrošena na najbolji način.Tako danas nakon četri godine imamo tri puta više osvojenih medalja .2012. godine naši sportisti osvojili su 12 olimpijskih i paraolimpijskih medalja,a 2016. 37 medalja”,podsetio je Udovičić.

Ministar Vanja Udovičić tokom boravka u Užicu posetio je i radove na izgradnji sportske hale u naselju Krčagova,za čiji završetak je Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo 38 miliona dinara.

You may also like...