Užički štab preporučio odlaganje proslava i matura

UŽICE-Gradski štab za vanredne situacije grada Užica oglasio se saopštenjem i kome ukazuje da je došlo do očekivanog povećanja broja slučajeva zaraženih virusom covid 19, što je,po njima, posledica ne pridržavanja preventivnih mera zaštite i preporuka nadležnih organa.

foto.zoomue

Štab poziva organizatore maturskih proslava, roditelje i decu da, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, postupe odgovorno i odlože održavanje proslava i na taj način ispoštuju preporuke epidemiologa.
“ Ukoliko se odluče za održavanje proslava još jednom skrećemo pažnju da je od posebnog značaja da se i organizatori i učesnici skupova strogo pridržavaju datih preporuka, koje podrazumevaju nošenje zaštitnih maski i održavanje preporučene distance“,navodi se u saopštenju.
Uzimajući u obzir datu situaciju nadležni organi Gradske uprave će vršiti strogu kontrolu sprovođenja preventivnih mera prilikom okupljanja.
U saopštenju je navedeno i da će tokom narednih dana štab pratiti razvoj epidemiološke situacije i u zavisnosti od aktuelnog stanja preduzimati neophodne mere, uključujući zabrane okupljanja, ograničavanje radnog vremena ugostiteljskih objekata i druge mere u skladu sa odlukama Kriznog štaba Republike Srbije.

You may also like...