Servisne informacije za Dan primirja

UŽICE – Dan primirja u Prvom svetskom ratu praznuje se 11. novembra, koji ove godine pada u nedelju, pa će, prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, ponedeljak 12. novembar biti neradan dan. Osnovci u Srbiji su od danas do utorka na jesenjem raspustu, dok srednjoškolci imaju slobodan dan u ponedeljak.

U ponedeljak će biti aktivan nedeljni red vožnje na svim linijama u sistemu autobuskog javnog gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji grada Užica, saopštili su iz JP Užice razvoj.

JKP Bioktoš obaveštava da se na parkiralištima sa SMS sistemom naplate kao i na parkingu kod srušene pošte 11. i 12. novembra neće vršiti naplata. Naplata u Javnoj garaži vršiće se neprekidno za sve dane praznika.

Cvećara JKP Bioktoš koja se nalazi u ulici Kralja Petra I u ponedeljak 12. novembra radiće od 7 do 15 časova.

Zelena pijaca Lipa i Robna pijaca Međaj u nedelju 11. novembra radiće u vremenu od 6 do 13 časova, a u ponedeljak 12. novembra od 6 do 16,30 časova.

Za vreme državnog praznika biće otvoren dežurni telefoni RJ Gradska groblja je 064/820-32-86 i 064/ 820 -32 – 07.

Dežurna apoteka u Užicu je apoteka Zdravlje, dok apoteka Centar radi za praznike od 8 do 22 časa.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu se obeležava 11. novembar u znak sećanja na taj datum 1918. godine, kada je u Francuskoj potpisano i na snagu stupilo primirje u Prvom svetskom ratu.

U Srbiji je taj praznik, i kao neradni dan, prvi put zvanično obeležen 2012. godine.

You may also like...