Za najmlađe paketići od studenata i srednjoškolaca (VIDEO)

UŽICE – Unije studenata i srednjoškolaca Užica poklonili su više od 350 paketića deci u užičkim vrtićima, deci u Osnovnoj školi za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju Miodrag V. Matić i deci na Dečjem odeljenju Užičke bolnice.

Užički studenti i srednjoškolci i ove godine obradovali su dobru decu užičkih vrtića knjigopaketićima. Deda Mraz i predstava u izvođenju studenata Pedagoškog fakulteta uz koju su najmlađi s radošću pevali znak su da je pažnja upućena na pravo mesto.

Deda mraz student stigao je da novogodišnju radost podeli i sa decom u osnovnoj školi sa smetnjama u razvoju Miodrag V. Matić.

„Meni je dečji osmeh najbitniji i želim im da se i u narednoj godini smeju i budu srećni“, kaže Deda Mraz.

Dugogodišnja je tradicija da pokloni stižu i bolesnoj deci sa Dečijeg odeljena Užičke bolnice svakodnevno pred Novu godinu, pa ih ni iz Unije nisu zaobišli.

„Ovo je mom dečaku prva Nova godina i obradovalo nas je sve, imamo i seke kući koje su sa Deda Mrazom u vrtiću. Nadamo se da ćemo kući dočekati Novu godinu sa sekama“, priča bajnobaštanka Jelena Radivojević koja sa dečakom boravi na ovom odeljenju.

„Ozdravljenje naših malih pacijenata bude mnogo lakše uz pozitivnu energiju i nekoga ko ih se seti i obraduje, a ovo je pravi momenat. Nadam se da će za Novu godinu otići kući“, kaže načelnica Dečjeg odeljenja OB Užice Dara Savić Božović.

Sredstva za paketiće Unija studenata i Unija srednjškolaca prikupili su u okviru humanitarne akcije koju su nazvali „Budi i ti nečiji Deda Mraz“. Organizovali su više humanitarnih akcija, ali i postavili kutije na 30 lokacija širom grada u koje su sugrađani mogli da ostave slatkiše i knjige. Ove godine je prikupljeno tri puta više paketića nego prošle godine.

„Pokazali smo da je humanost deo naše svakodnevice i pokazali smo veličinu srca Užica i Užičana“, kaže Deana Stevanović iz Unije studenata Užica.

Deo ovih paketića, odlučeno je, stići će i na Kosovo u okviru akcije koju je organizovao SKONUS. Unija studenata Užica proslavila je šest godina postojanja i samo u toku protekle godine organizvovala je više od 60 humanitarnih akcija.

You may also like...