Priboj želi start Trke kroz Srbiju

PRIBOJ – Čelnici Biciklističkog saveza Srbije posetili su Priboj, grad koji je zainteresovan za domaćinstvo etape na Trci kroz Srbiju, koja će se voziti narednog juna. Priboj bi trebalo da bude domaćin svečane ceremonije otvaranja trke, gde će biti predstavljene ekipe iz celog sveta, a nakon toga, u gradu na Limu bi trebalo da se vozi prva etapa, ali i da bude održan start druge etape.

Trka Kroz Srbiju voziće se od 5. do 9. juna 2019. kada bi u Priboj trebalo da doputuje karavan sa oko 300 ljudi, u kojem bi bilo više od 150 biciklista iz 25 svetskih zemalja.

Priboj je jednom do sada bio domaćin etape na Trci Kroz Srbiju 2016. godine i kako su rekli organizatori trke, ima sve ono što oni žele da prikažu učesnicima, a to su prirodni ambijent i dobri uslovi.

„Ono što je posebno važno, trka se dešava u godini koja je predolimpijska, gde ćemo imati izuzetno veliki zahtev stranih ekipa za dolazak na trku, jer je trka u Evropa turu i bodovi direktno utiču na plasman nacija za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.“, rekao je predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović.

U okviru promotivnih aktivnosti, u naredim mesecima u Priboju će biti organizovane i škole biciklizma za predškolce i osnovce, a najboljim polaznicima biće uručene prigodne nagrade i bicikli.

Čelni ljudi našeg Biciklističkog saveza objaviće kompletnu stazu i gradove domaćine etapa na sajmu sporta u Beograd koji će biti održan od 23. do 25. novembra, i na kojem će biti održana prezentacija 59. međunarodne trke Kroz Srbiju.

RTS/Opština Priboj

You may also like...