Lazović: Skandalozno suđenje (video)

IVANJICA – Skandalozno suđenje Bojana Nikolića na superligaškom meču između Javor Matisa i lučanske Mladosti oštetilo je Ivanjičane i direktno uticalo na čitav projekat, ambicije i želje kluba. Stoga se oglasio prvi čovek ivanjičkog superligaša, Dragomir Lazović, koji je od nadležnih institucija zatražio da po hitnom postupku odstrane “tumore“ srpskog fudbala koji ostavljaju crne mrlje u sportu, nelegitimno utiču na sudbine klubova i na kraju stvaraju loš rejting sudijske organizacije čiju okosnicu čine kvalitetni profesionalci.

dragomir lazovic-Progovorio sam javno jer ne želim da se više ćuti o ovakvim, za naš klub, istorijskim nepravdama. Kao čovek koji je 18 godina na čelu Javor Matisa uz to i član IO FSSS i neko ko stvarno iz srca voli fudbal, neću da dozvolim da vreme učini svoje i sve se zaboravi. Zalažem se godinama za stvarenje novih vrednosti, zashovanih prevashodno na poštenom radu i zalaganju, kako bi srpski fudbal podigli na viši nivo i vratili gledaoce na tribine. Nakon pet godina sam odlučio da se oglasim javno iako sam svestan težine izjave koju ću dati, jer smatram da neko mora preuzeti odovornost za dobrobit našeg fudbala. Sve što govorim zasnovano je na činjenicama. Gledaoci utakmice u Lučanima prisustvovali su jednoj perfidnoj sudijskoj krađi od strane Bojana Nikolića koji je svih devedeset minuta sudio kao da se igra utakmica začelja neke nižerazredne lige na livadi ispred zemljoradničke zadruge.-ogorčen je predsednik Javor Matisa, Dragomir Lazović.
Ističući da je bar petnaest do dvadeset puta tokom utakmice sudija Nikolić jasno i namenski “delio pravdu“ protiv Javor Matisa, potpuno neosnovano, Lazović je zatražio od nadlnih da se ovakvim skandalima hitno stane na kraj.
-Sigiran sam da bi rezultat utakmice bio potpuno drugačiji da smo imali pošteno i ispravno suđenje. Nije ovo samo atak na rezultat meča u Lučanima već na sudbinu kluba iz Ivanjice svih ljudi koji su okupljeni u jednoj uredjenoj instituciji “Javor Matis-a“. Skandalozno sudjenje Bojana Nikolića ugasilo je poštene želje i ambicije našeg kluba, verovatno ćemo umesto plej ofa igrati u plej autu, što su nesagledive posledice za nas. Jedan čovek je uništio derbi izmedju dva sportska prijatelja i rivala i izvrgnuo podsmehu srpski fudbal, Javor Matis i na kraju sve aktere ove utakmice. –rekao je Lazović.
Bojan Nikolić je sudio u jesenjem delu prvenstva utakmicu između Jvor Matisa i Mladosti , u Ivanjici, i tada su mnoge njegove odluke bile diskutabilne.
-Tražio sam od sudijske organizaciji uoči utakmice da odgovorno i profesionalno delegiraju sudije za ovaj meč i kada sam saznao da je reč o Bojanu Nikoliću, poučen pređašnjim iskustvom, bio sam skeptičan. Upozorio sam člana sudijske organizacije Zorana Petrovića, ispričao mu šta se dogodilo u Ivanjici, zamolio da obrate pažnju na Nikolića i naznačio da želimo samo pošteno suđenje. Podsetio da je taj isti sudija bio “delilac pravde“ na susretu Borac- Mladost, gde je takođe bilo problema, ali dobio sam uveravanje da će sve biti onako kako propisi nalažu. Jasno mi je da postoje sudijske greške, jedna, dve, imali smo ih puno puta, neke su nam korstile, druge štetile, ali to se dešava i nikada nisam želeo da komentarišem takve stvari. Ali ovo što se dogodilo u Lučanima je brutalno blaćenje sudjenja i fudbala. Zato pozivam sve institucije, sudijske organizacije, Fudbalski savez Srbije, da se Boban Nikolić po hitnom postupku skine sa liste i da tim, svetlim primerom pokažemo da naš fudbal ide u pravom smeru.-istakao je Lazović.
Prvi čovek Javor Matisa Dragomir Lazović napomenuo je da su nezadovoljstvo i razočarenje usled uništenih ciljeva, ambicija pa i samih finansija kluba iz Ivanjice usmereni isključivo prema sudiji Bobanu Nikoliću i da FK Mladost iz Lučana nema veze sa tim.
-To je klub sa kojim smo u dobrim odnosima. Poštujem njihov vizionarski stav i ne mislim da su oni na bilo koji način krivi zbog ovog skandala.- zaključio je Lazović.

Izvor: FK Javor Matis

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.